KONYA (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, ziyaretlerde plaket alıp vermek yerine ağaç dikimini tavsiye etmesi üzerine çalışma başlatan Beyşehir Belediyesi, artık nikahı kıyılan çiftlere plaket yerine fidan veriyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yeni uygulamayı bu yılın 515. çiftinin nikahını kıyarak başlattı. Özaltun, nikahı kıyılan Musa ve Sonay Akteke çiftine üzerinde "Bir ömür boyu mutluluklar dilerim" yazılı fidanı hediye etti.

Genç çifte bazı nasihatlerde bulunan Özaltun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 çocuk sözünü hatırlattı.

Özaltun, nikahın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye olarak yörede ağaç dikimine önem gösterdiklerini, Beyşehir'i daha da yeşil ve oksijeni bol bir ilçe haline getirmenin çabası içerisinde olduklarını söyledi.

- Fidanlara özel koruluk

Davutoğlu'nun ziyaretlerde plaket alıp vermek yerine ağaç dikimini tavsiye etmesinden dolayı belediye olarak yeni uygulama başlattıklarını aktaran Özaltun, şunları kaydetti:

"Bundan sonraki süreçte yeni evlenen çiftlerimize plaket yerine fidan takdim edeceğiz. Fidanları da Beytepe Mahallesi'nde oluşturduğumuz özel alanda toprakla buluşturacağız. Burada ağaç dikimiyle beraber Başbakanımızın da verilen talimatını yerine getirmek ve ilçemizi daha yeşil yapmak istiyoruz. Çok mantıklı ve güzel uygulanabilir bir proje için talimat vermiş oldu. Bu münasebetle genç çiftlerimize plaket yerine fidan verdik. Bundan sonra evlendirme memurluğumuzda yeni evlenen çiftlere önce evlenme cüzdanını hemen ardından da birer fidan takdim edeceğiz."

Özaltun daha sonra beraberindeki görevlilerle özel koruluğa giderek, fidanları Akteke çifti adına toprakla buluşturdu.