Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, 23. AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için Afyonkarahisar’a gelen bakan ve milletvekili eşlerine, memleketinin tarihi ve turistik mekanlarını gezdirdi.

Aslen Afyonkarahisarlı olan Sare Davutoğlu, istişare toplantısında arta kalan zamanda bakan ve milletvekili eşlerine memleketini gezdirdi. Toplantının yapıldığı otelden sabah saatlerinden otobüslerle çıkan Davutoğlu ve beraberindeki kadınlar ilk önce tarihi Otpazarı Camii’ni ziyaret ettiler. AK Partili kadınlar daha sonra Türkiye’de Mevlevilikte, Konya’dan sonra Afyonkarahisar’ın ikinci sırada gösterilmesini sağlayan Mevlana’nın torunlarından Sultan Divani’nin kabrinin de bulunduğu Mevlevi (Türbe) Camii’ni gezdiler. Caminin içerisinden bulunan ve balmumu heykellerle Mevlevi dervişlerinin ibadet ve yaşam tarzlarının anlatıldığı Mevlevi Müzesi’nden AK Partili bakan ve milletvekilleri eşlerine bilgilendirmeyi müze müdürü Hasan Özpunar yaptı. Sare Davutoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra cami yanında bulunan tarihi Mevlevi Konağı’nı ziyaret ettiler. Heyetin sonraki durağı ise Selçuklular döneminde tek bir çivi dahi çakılmadan yapılan tarihi Ulu Camii oldu. Davutoğlu ve beraberindeki yaklaşık 50 kişilik gruba burada ise cami imam-hatibi Hasan Balı tarafından bilgiler verildi. AK Partili kadınların buraya gerçekleştirdiği ziyarette cami önüne gelen 60 yaşlarında bir kadın, Sare Davutoğlu’ndan işsiz olan kızı için iş istedi. Davutoğlu ise yaşlı kadın ile konuşarak danışmalarına kızının bilgilerini aldırttı.

Sare Davutoğlu öncülüğündeki heyetin gezisine kentteki diğer tarihi ve turistik mekanların gezisi ile devam edileceği kaydedildi.