ADIYAMAN (AA) - Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Hangi tuzakları kurarlarsa kursunlar, hangi komployu yaparlarsa yapsınlar, biz doğru yoldayız. Hak ve hakkaniyet yolcusuysak ve yanımızda millet varsa, inşallah bunların hepsini bozarız. Buna inanıyoruz ve inandıkça bu oyunu bozarız" dedi.

Akdoğan, Adıyaman'daki temasları kapsamında partisinin il başkanlığını ziyaretinde, İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından düzenlenen 10. İmam Hatipliler Kurultayı'na katıldığını hatırlatarak, İmam Hatip Mezunları Derneği'nin son zamanlarda çok ciddi bir çaba gösterdiğini söyledi.

Derneğin, yeni İmam Hatip Okulları'nın açılması için çalışmalar yaptığını ifade eden Akdoğan, İmam Hatip mezunlarının daha iyi gelmesi ve gençlerin daha iyi bir üniversitede okuması için çalışmalar yaptığını belirtti.

AK Parti iktidarında yapılan İmam Hatip okullarına değinen Akdoğan, "Biz geldiğimizde 65 bin İmam hatip öğrencisi vardı. 28 Şubat sürecinde kat sayısı sorunu çıktı. İmam Hatip Okulları'na artık kimse çocuğunu göndermiyordu. Şu anda 1 milyon İmam Hatip öğrencisi var. Yeni yüzlerce okul açıldı. Bunlar tabiki son dönemde AK Parti'nin başarısı. Eğitimde 4+4+4 sistemi, başörtüsü meselesinin çözülmesi, İmam Hatip'in önündeki engellerin kaldırılması, Kur'an-ı Kerim Dersi ve Siyer-i Nebi dersinin okul müfredatına girmesi, bunlar gerçekten tarihi adımlar" değerlendirmesinde bulundu.

- "Milletin iradesine bir savaş açıldı"

AK Parti'nin milletin emanetine sahip çıktığını vurgulayan Akdoğan, bütün müdahale girişimlerine ve vesayetlere karşı dimdik durduklarını dikkat çekti.

Milletin iradesine sahip çıkmaya devam edeceklerini bildiren Akdoğan, "Biz bir yandan hizmet etmek için yatırım yapmak için uğraştık, vatandaşımızı kucaklamak için uğraştık. Öbür yandan da çetelerin, mafyaların, vesayetçi odakların, darbeci çevrelerin girişimleri ile uğraştık. Bu mücadeleyi sizin desteğinizle verdik. İşte 17 Aralık'tan sonra topyekun sisteme bir savaş açıldı. AK Parti iktidarına bir savaş açıldı. Milletin iradesine bir savaş açıldı. Hepsi bir araya geldi. Türlü türlü oyunlar devreye kondu. İçeridekiler ve dışarıdakiler bir araya geldi ama millet bizim yanımızda durdu. Yerel seçim ve 10 Ağustos'da milletimiz 'AK Parti' dedi ve bu oyunu bozdu. Bu şekilde sizin adınıza bu mücadeleyi verdik, sizinle birlikte yol yürüdük ve hamdolsun yeni Türkiye kurma yolunda emin adımlarla devam ettik" diye konuştu.

2015'de yapılacak genel seçimden önce farklı oyunların devreye sokulacağını dile getiren Akdoğan, bunun da tutmayacağını, millet iradesinin üstün geleceğini kaydetti.

Akdoğan, şunları kaydetti:

"Hangi tuzakları kurarlarsa kursunlar, hangi komployu yaparlarsa yapsınlar, biz doğru yoldayız. Hak ve hakkaniyet yolcusuysak ve yanımızda millet varsa, inşallah bunların hepsini bozarız. Buna inanıyoruz ve inandıkça bu oyunu bozarız. Önümüzdeki seçimler çok hayati önemde. Bu seçimde çok çalışmamız gerekiyor. Bu kritik bir eşik. Bu seçimlerde başarılı olduğumuz takdirde önümüzdeki 4 yıl tarihi devrimler, reformlar hayata geçirmenin, çok önemli yatırımlar yapmanın zamanı olacak. 4 yıl boyunca seçim olmayacak. Bu yüzden bu kritik eşiği aşmamız gerekiyor. Bu mesele bir partinin geleceği değil, bir ülkenin meselesidir. Eğer bugün Bosna'da, Gazze'de, Somali'de çocuklar, yaşlılar ve insanlar AK Parti iktidarı için dua ediyorsa, Tayyip Erdoğan için Ahmet Davutoğlu için dua ediyorsa, AK kadrolar için dua ediyorsa, bu mesele AK Parti olmaktan çıkmıştır. Çünkü AK Parti mazlumun sesi olmuştur."

Hakkaniyetin sesi olan bir Türkiye'nin bulunduğunu, bugün Türkiye'nin bütünlüğünün ve birliğinin yegane sigortasının AK Parti olduğunu vurgulayan Akdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'nin bütünlüğünü sağlayacak siyaset var mı ? Diğer partiler hep bir yerlere sıkıştı. Bölgede siyaset yapabiliyorlar mı yapamıyorlar. Bu yüzden sizin katkınız önemli. Verdiğiniz mücadele çok önemli. Sizler ve bizlerin mücadelesi Türkiye'nin bekası için çok büyük önem taşıyor. Burada dimdik ayakta duracağız. Özgüven içerisinde 10 yılda 12 yılda atılamayacak adımları biz attık. Bu sürecin sahibi biziz. Bu milletin hizmetkarı biziz. Bu işleri, yatırımları yapan biziz. Hiç altta kalmayacağız, gündemi biz belirleyeceğiz."