Yerel medyanın güçlenmesi ve sorunlara çözüm önerileri sunmak adına Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun katılımıyla Yerel Medya Buluşmaları toplantısı düzenlendi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından organize edilen Yerel Medya Buluşmaları toplantısına katıldı. Toplantıya; İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca ve medya temsilcileri katıldı. Çavuşoğlu, yerel medyanın güçlenmesi ve sorunlara çözüm önerileri sunmak adına düzenlenen toplantıda, medya temsilcilerinin sorunlarını dinledi.

Basının önemine vurgu

Toplantıda, basın mensuplarının önemine değinen Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, “İnsana hizmet temeline dayanan siyasi geleneğin mensupları olarak aziz milletimizle buluştuğumuz her anı, yoğun mesai harcayarak dünyaya duyurduğunuzdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde siyasi geleneğimizde makamlar insanlara hizmet için araçtır düsturu ile hareket ediyoruz. En zor şartlarda dahi yağmur çamur demeden bizlere eşlik edip kamuoyunu aydınlatma görevini ifa ediyorsunuz. Demokratik ve şeffaf bir toplum sizin sunduğunuz doğru ve güvenilir bilgilerle dünyaya ilişkin gelişmeleri takip edebilir. Toplumların kaderine etki edecek hayati ihtiyacın giderilmesini mesleğinin onuru ile yapan basın mensupları sayesinde mümkün olmaktadır” dedi.

“Yerel ve ulusal arasında uçurum var”

Konuşmasında yerel medyanın önemine de değinen Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Büyük medya kuruluşlarının bizlere ulusal ve uluslararası bilgi akış sunma potansiyeli olsa da yerel medyanın şehri, sokağı, mahalleyi, insanı gazetesine taşıma gücü vardır. Yakın geçmişte büyük gazetelerin tirajını kendi şehirlerinde alaşağı eden gazeteler vardı. Yerel satıyordu, yerel okunuyordu. Bugün yerel medya ibaresi kullanıyoruz. Çünkü işin içinde televizyonlar ve internet yayıncılığı var. Şartlar değişti ama eskiyi yakalamak mümkün olmuyor. Yerel ve ulusal arasında uçurum var. Yerel medya ne kadar güçlü ve etkili olursa ülkenin siyaseti, hizmet sektörü, sosyal hayatı ve sporu o kadar güçlü olacaktır. Bunu başarırsak insanlar büyük gazeteleri alırken yanında kendi şehrinin gazetesini de alacaktır.”

“Çekişmelerle ülkeye yazık etmek gibi lüksümüz yok”

Önümüzdeki yüz yılın ekonomiden savunmaya, eğitimden tarıma her alanda, gücünü bulamayan milletlerin sorunlarla daha fazla boğulacağı bir yüz yıl olacağını vurgulayan Çavuşoğlu şöyle konuştu:

“Türkiye’nin her alanda güçlü olmaktan başka şansı bulunmamaktadır. Bizim bu ülkeyi borç batağına sokma, kaynakları çarçur etme lüksümüz yok. Kısır siyasi çekişmelerle ülkeye yazık etmek gibi lüksümüz yok. 2019’da yerel ve genel seçimlerimiz olacak. Bu ülke ne zaman kendisi için hayırlı kararların alınacağı dönemlerin arefesinde olsa birileri birliğimizi hedef alan oyunlara girişiyor. Milli duruş hepimizin önceliği. Bu ülkeye ayrı tohumları ekmeye çalışanlar karşısında bizi bulurlar.”