Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın dernek yöneticileriyle bir araya geldiği toplantıda "Bizlerin tek gayesi halkımıza daha iyi hizmet sunmak. Bu bilinçle var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Eğitim Kültür Derneği, Yardımsevenler Derneği Bartın Şubesi, Bartın Otizmli ve Engelliler Dayanışma Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği Bartın Şubesi, Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Hayvan Sevenler Derneği ve Umudumuz Özel Sporcular Derneği yöneticileri ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Programda Başkan Cemal Akın, dernek yöneticilerinin hem talep ve önerilerini dinledi, hem de Bartın Belediyesi çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Belediye Başkanı Cemal Akın, ”Bartın Belediyesi olarak ilimize uzun yıllar hizmet verecek büyük projelere imza atıyoruz. Bu çalışmalarımızdan bir tanesi Bartın Irmağı’nın kanalizasyondan kurtulmasıydı. Bartın Kanalizasyon Atıksu Arıtma Tesisi ve İnkumu Kanalizasyon Atıksu Paket Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı Projesi ile Bartın Irmağı, her gün akan 3 bin ton kanalizasyondan kurtarıldı. Bu Proje ile İnkumu’nun en büyük sorunlarından bir tanesi olan kanalizasyon sorununun da önüne geçilmiş oldu. Ayrıca yeni su hattının ilimize kazandırılması ile ilgili yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda su bulanıklığı, su kesintisi, su eksikliğinin önüne geçmiş olduk. Bir önemli çalışmada hava kirliliği ile ilgiliydi. Belediye Meclisimizin 29 Aralık 2010 tarihinde aldığı karar sonucunda 2012 yılında başlatılan doğalgaz çalışmaları büyük oranda bitti. Bugün itibariyle 20 bin 400 vatandaşımız bu hizmetten faydalanıyor. Ayrıca doğalgaz çalışmalarının tamamlandığı tüm noktaların altyapısını ve üstyapısını sil baştan yeniliyoruz. Yalı Sevgi Parkı, Gazhane Kültür Parkı, Karaçay Piknik Alanı, Bartın Belediyesi 140. Yıl Parkı gibi sosyal alanların oluşturulması ile ilgili yapmış olduğumuz projelerde halkımız tarafından büyük beğeni topladı. Tüm bu çalışmaları yaparken kültürel, sosyal ve sportif etkinliklerimizi de her geçen gün daha da artırıyoruz. Bugün itibariyle belediyemizin açmış olduğu sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerden 2 bin 500 vatandaşımız faydalanıyor" dedi.

"Araç parkımızı genişlettik"

Belediye Başkanı Akın, vatandaşlara en güzel şekilde hizmet etmeye çalışırken bir taraftan da belediyeye ait araç, ekipman ve binaların iyileştirilesi için çalışmalar yaptıklarını belirterek "İtfaiye Müdürlüğü’müzü Kavaklı Bölgesi’nde Sanayi Bölgesi’ne, Ulaşım Hizmetleri Binamızı Yalı Mevkii’nden Sanayi Bölgesi’ne taşıdık. Park ve Bahçeler Müdürlüğü Binası ve Sera’mızı da Sanayi Bölgesine taşımak üzere başlatmış olduğumuz çalışmalarda kısa bir süre içinde taşınacak. araç ve makine parkımıza da 2009’dan bugüne; 8 milyon 500 bin lira değerinde; 8 otomobil, 9 kamyonet, 1 tuzlama ve kar küreme aparatlı kamyon, 1 kanal görüntüleme aracı, 1 kanal temizleme kamyonu, 1 vidanjör kamyonu, 1 asfalt distribütör kamyonu, 1 itfaiye aracı, 1 arama-kurtarma ekipmanlı itfaiye aracı, 3 motosiklet, 3 kepçe, 1 ekskavatör paletli kazıcı, 1 silindir, 2 cenaze nakil aracı, 1 morglu cenaze yıkama aracı, 3 cankurtaran bot, 1 jetski, 727,5 KWA gücünde 6 adet jeneratör, su kayıp-kaçak tespit ekipmanları, 3 kar bıçağı kazandırmış olduk. Bu çalışmalarımızın yanı sıra ilimizin ve bölgemizin için hizmet eden tüm kurum ve kuruluşlara da imkanlarımız ölçüsünde destek olmaya gayret ediyoruz. Bizlerin tek gayesi halkımıza daha iyi hizmet sunmak. Bu bilinçle var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz“ ifadelerinde bulundu.

Başkan konuşmasının ardından dernek başkanlarını dinledi.