KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği "İkindi Sohbetleri"ne katılan Başkan Tahir Akyürek, "Kültürel değerler konusunda toplumsal talep ciddi boyutta olursa o zaman kültürümüz yaşamaya devam eder. Kültürümüzü kaybedersek geleceğimizi, kendimizi kaybetmiş oluruz” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından her hafta düzenlenen "İkindi Sohbetleri"ne katılan Başkan Akyürek, çocukların milli şuur, milli duygu ve şehir tarihi konusunda bilgili yetişmesinin önemine dikkat çekti.

Toplantıda Esbkeşan yöresi ve Cihanbeyli anlatıldı. Cihanbeyli'nin Türkiye'deki birçok şehirden daha büyük bir alana sahip olduğunu kaydeden Akyürek, birçok özelliği bulunan yörenin kültürel değerlerinin yaşatılmasının önemli olduğunu ifade etti.
Çocukların milli şuur, milli duygu ve şehir tarihi konusunda bilgili yetişmesinin önemine dikkat çeken Başkan Akyürek, şunları kaydetti:

"Toplumu bu konularda talepkar hale getirmemiz gerekiyor. Kültürel değerler konusunda toplumsal talep ciddi boyutta oluşursa o zaman kültürümüz yaşamaya devam eder. Kültürümüzü kaybedersek geleceğimizi, kendimizi kaybetmiş oluruz. O nedenle bütün kültür insanlarımıza, burada yapılan sohbetlere iştirak eden, bu konuda talepte bulunan dostlarımıza büyüklerimize teşekkür ediyoruz."

Konya Fikir Sanat Kültür Adamları Birliği Derneği'nin katkısıyla gerçekleştirilen toplantıda Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Sanat Tarihi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muharrem Çeken ile Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. Ahmet Şimşek Esbkeşan yöresi hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından konuşmacılara günün anısında Büyükşehir Belediyesi Kültür yayınlarından hediye edildi.