KONYA (AA) - Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Toplumsal Uzlaşı ve Sosyal Kalkınma Derneği (TUSKAD) tarafından düzenlenen deneyim paylaşımı programına katıldı.

Altay, programda Selçuklu Kongre Merkezi, Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi gibi hizmet ve yatırımlarla, Selçuklu'da yaşam kalitesinin artacağını söyledi.

Sivil toplum kuruluşları, dernek ve vakıflarla her fırsatta bir araya gelmeye çalıştıklarını belirten Altay, "Konya’nın konuşulduğu bu buluşmalarda, şehrimize değer katacak konular hakkında sivil toplum kuruluşlarıyla fikir alışverişinde bulunuyoruz" dedi.

Selçuklu ve Konya'nın katma değerini yükseltecek önemli yatırım ve hizmetlerin tamamlanacağını ifade eden Altay, altyapı ve asfalt, temizlik, park bahçeler, sosyo-kültürel çalışmalar ve hayatın her alanına etki eden önemli hizmetleri sunmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Daha yaşanabilir bir Selçuklu için birçok hizmet ürettiklerini vurgulayan Altay, şöyle devam etti:

"İnsan odaklı çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Her mahallenin ayrı ayrı problemleri ve öncelikleri var. Hizmet sunmadan önce bunları doğru tespit etmeye yönelik çalışmalar yaptık. Kongre Merkezi, Kelebekler Vadisi, Otizm ve Down Sendromlu Yaşam Merkezi gibi birçok prestijli hizmeti üretmeye devam ederken altyapı, imar ve fen işleri gibi fiziki belediyecilik ve sosyal belediyeciliği de ön plana alarak, şeffaf ve adaletli bir hizmet anlayışıyla şehrimiz için gerekli olan her şeyi yapmaya devam ediyoruz."

Altay, Tropikal Kelebek Bahçesi'nin benzersiz bir atmosfer sunduğunu, otizm ve down sendromlu hasta ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştıracak Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi'nin inşaatının tamamlandığını, 2016 da hizmete gireceğini aktardı.