Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Vali Aziz Yıldırım ile Tatvan Belediye Başkanı ve Bitlis Katı Atık Belediyeler Birliği Başkanı Fettah Aksoy’a yapımı tamamlanan katı atık nakil istasyonunu tanıttı.

Vali Aziz Yıldırım ve Bitlis’in Tatvan İlçe Belediye Başkanı Fettah Aksoy ile birlikte nakil istasyonunda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, katı atıklar ile ilgili başlatılacak yeni süreç hakkında bilgi verdi. Bugüne kadar Muş’ta toplanan katı atıkların açık alanda vahşi depolama sistemi ile depolandığını kaydeden Başkan Asya, bu uygulamayı ortadan kaldırmak için uzun bir süredir çalışma yaptıklarını kaydetti. Korkut’un Kümbet mevkiinde kurulması planlanan katı atık bertaraf tesisinin arsa tahsis işleminin tamamlandığını kaydeden Başkan Asya, "Uzun bir süredir ilimizin vahşi depolama sistemini ortadan kaldırmak için çalışmalar yürütmekteyiz. En son yaptığımız görüşmeler neticesinde Korkut’un Kümbet köyünde 550 dönüm arsa Katı Atık Belediyeler Birliği’ne tahsisini sağladık. Bu tesisimizin burada kurulması zaman alacağından mevcut atıkların nakledilmesi ile ilgili bir çalışma başlattık. Yıllardır katı atıklar Ahmed-i Hani Parkının üst tarafındaki boş alanda toplanıyordu. Vatandaşlarımızın sağlığını tehdit eden bu sisteme son vermek için katı atıkların nakledilmesi ile ilgili bir çalışma başlattık. Toplanan atıkların Bitlis Katı Atık tesisine nakledilmesi için yaptığımız protokolün ardından nakil istasyonu kurmak için projemizi hazırladık" dedi.

Yaklaşık 2 ayda katı atık nakil istasyonunun yapımını tamamladıklarını belirten Başkan Asya, “Ekiplerimizin özverili çalışmaları sonucunda kısa bir sürede istasyon kuruldu. Çevre düzenleme çalışmalarının da yapıldığı istasyonda, nakil işlemlerine bugünlerde başlanacak. Katı atıkların Bitlis’e nakledilmesinin ardından mevcut depolama alanını ıslah etmek için çalışma yapacağız. Burada kendiliğinden meydana çıkan yangınların önüne geçmek ve bölgede yaşayan insanların sağlığının korunması adına gerekli önlemleri alacağız” ifadelerini kullandı.

Vali Aziz Yıldırım da, katı atıkların toplanması ve nakledilmesi için başlatılan çalışmaların önemine dikkat çekerek, görüntü kirliliği oluşturan ve halk sağlığını olumsuz etkileyen depolama alanının ıslah edilmesinin isabetli bir karar olduğunu, bu çalışma ile şehrin önemli bir sorununun giderileceğini ifade etti.

Tatvan Belediye Başkanı ve Bitlis Katı Atık Belediyeler Birliği Başkanı Fettah Aksoy ise, Muş’tan Bitlis’e nakledilecek katı atıkların tesise girişini sağlayacak rampaları hazır hale getirdiklerini belirterek, çalışmaların başlatılması ile yeni sürecin başarılı bir şekilde sürdürüleceğinin altını çizdi.