SİVAS (AA) - Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, yaşanan sorunların aşılamamasında dinin gerçek anlamıyla bilinmemesinin yattığını düşündüğünü ifade etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İl Müftülüğünün din görevlilerine yönelik düzenlediği toplantıya katılan Aydın, yeni neslin inançlı ve şuurlu yetiştirilmesi noktasında en büyük görevin imamlara düştüğünü belirtti.

Aydın, "İnanan insanlardan topluma zarar gelmez. Eğer biz yaşadığımız sorunları aşamıyorsak, dinimizi gerçek anlamıyla bilmediğimizden kaynaklandığını düşünüyorum. Dinini tanıyan, bilen, bu dünyaya geliş amacını özümsemiş, imtihan olduğuna inanan insanların, bırakın diğer insanların canına kast etmesini, o insanın eline, beline ve diline sahip çıkmaması mümkün değil. Eğer bugün Müslüman coğrafyasında bizleri üzen elim hadiseler yaşanıyorsa, burada gerçek manada insanların dinini yaşamaması ve bilgi eksikliği vardır" ifadelerini kullandı.

Küçük yaşta alınan dini eğitimin inançlı nesillerin yetişmesindeki en önemli faktör olduğuna dikkati çeken Aydın, şunları kaydetti:

"Rabbim bir gün beni sorguya çektiği zaman, dünyada verdiği nimetleri sorduğu zaman, dersine iyi çalışmış bir öğrenci gibi sorulara düzgün cevap verebilmem gerektiğine olan inancım gereği bu mücadeleyi yürütüyorum. Rabbim bu anlayışımdan inşallah uzaklaştırmaz. Hiçbir makamın, hiçbir koltuğun önemli olduğuna inanmıyorum. İşte bu anlayışta olduğunuz zaman insanlara hizmet etmek size zevk veriyor. İnsanların sizin için dua ettiklerini duyduğunuz zaman en büyük motivasyon bu oluyor. Her bir gencimize bu anlayışı kazandırma fırsatı sizlerin elinde. O yüzden bu nesil, sizlerle istenilen düzeye ulaşacaktır."

Sivas İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan da, genelde seçimlerin ardından siyasilerin müftülüğü unuttuğunu dile getirerek, "Sağ olsun belediye başkanımız bu kanıyı yıktı. Ondan dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Ziyaret talebi ve sizlerle bir arada olma isteği başkanımızın kendilerinden geldi. Sizlerle hasbıhal etmek istemesi beni ziyadesiyle memnun etti" açıklamasında bulundu.

Toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ile camilerde görevli yaklaşık 400 din görevlisi katıldı.

Program sonunda Müftü Balkan, Aydın'a Hilye-i Şerif tablosu hediye etti.