Erzincan’da Muhtarlar Günü nedeniyle Erzincan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Oğuz Tekcan ve dernek üyesi muhtarlar ile Erzincan Muhtarlar Komitesi Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’u makamında ziyaret ettiler.

Kısa süren sohbetin ardından bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy “Bizde “seçim” dendiğinde hatırlara 1876’da Birinci Meşrutiyet’in ilânının hemen ardından yapılan Meclis-i Mebusan, yani o zamanın Millet Meclisi seçimleri gelir ama Türkiye’de o tarihten 43 sene önce, İkinci Mahmud’un hükümdarlığı zamanında yapılmış başka seçimler vardır. Tarihimizin bu ilk seçimi mahallîdir, taşra vilâyetlerinde muhtarları belirlemek için yapılmıştır ve Türkiye’nin seçim tarihi zaten genel değil, mahallî seçimlerle başlar. Muhtarlık vatandaşımızın devlete açılan ilk kapısıdır. Vatandaşımız ilk muhtara derdini anlatır. Bundan dolayı muhtarlarımız çok önemli bir görev ifa etmektedir. Gerek kent merkezindeki mahallelerimizde gerekse de köylerimizde birlik ve beraberliğin sağlanmasında muhtarlarımızın çok önemli bir rolü vardır. Bizler gerçekleştirdiğimiz toplantılardan muhtarlarımızdan gelen istek ve önerileri gerekli çalışmaları gerçekleştirerek anında çözüme kavuşturma gayreti içerisindeyiz ben bu vesileyle muhatarlar gününü kutluyor görevlerinde başarılar diliyorum” Dedi

Başkan Başsoy daha sonra Köy ve Mahalle muhtarları adına Erzincan da en uzun süre muhtarlık yapan Hüseyin Kayaoğlu ile en yaşlı muhtar olan Mehmet Baki’yi yapmış oldukları hizmetlerden dolayı tebrik etti.