Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, katıldığı televizyon programında yapımı devam eden projelerin yanı sıra, planlanan projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Katıldığı televizyon programında projelerdeki son durumu anlatan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, samimi açıklamalar yaptı. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Saruhan Otel önünde bulunan atıl durumdaki arsaya yapılan olan ‘Manisa Prime’ projesi hakkında da bilgi veren Başkan Ergün, ”12 bin 500 metrekarelik alanımızda otel düşünüyoruz. Nüfusu büyüyen Manisamıza 210 odalı, 5 yıldızlı bir otel planlaması yaptık. Otelin içerisinde restoranından balo salonuna, bin 500 metrekare spor merkezine kadar her şey olacak. Kapalı yüzme havuzu da mevcut. 13 katlı olarak planlanan iş ofislerinin olacağı bir blok da olacak. Orta kısımda 14 bin 500 metrekare bir alışveriş mağazası ve kafeteryalar olacak. Aşağıda da 2 katlı bir otopark söz konusu. 2 yıl içerisinde yapılmasını hedefledik. Hafriyat çalışmaları geçtiğimiz hafta yüklenici firmaya yer teslimi yapılmasıyla başladı” dedi.,

Dünyaca ünlü Türk Mimar Emre Arolat tarafından projesi çizilen ve Manisa’ya değer katacak olan “Eski Garaj Yeni Proje” ile ilgili de tüm detayları paylaşan Başkan Ergün, ”Burada biliyorsunuz çok polemik oldu. İhalesi itiraz üzerine iptal edildi. Biz 4 ay gibi bir süreyi kaybettik. Burası sadece Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet binası değil. 165 bin metrekare inşaat var. Bunun belediye hizmet binası 35 bin metrekare. 130 bin metrekare diğer sosyal alanlar olacak. Kütüphane, kafeterya, peyzaj alanları, çok amaçlı salonları, 600 kişilik tiyatro salonu, 2 adet 200 kişilik sinema salonu, kent vitrini, fuaye alanları, etkinlik alanları olacak. Bunun yanı sıra bilhassa büyükşehirlerde otopark sıkıntısı. Manisa’da da otopark sıkıntısı had safhada. Bu projemizde bin 700’lük araçlık otopark da yer alıyor. 30-36 aylık bir inşaat süresi veriliyor. Alanda en önemlisi 900 tezgahlık modern bir pazar yeri de var. Projede 30-36 aylık bir inşaat süresi planlanıyor” dedi.

Uzun yıllardır atıl durumda olan Sümerbank arazisinin Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi iş birliğiyle yeniden can bulacağını vurgulayan Başkan Ergün,” Bu alanın içerisinde kapalı spor salonu, basketbol sahası, tenis kortu, koşu parkuru, yürüyüş yolu, hobi bahçesi, 32 adet mini maket parkı, şehzade figürleri parkı, masal kahramanları parkı, mesir müzesi gibi birçok donatı yer alıyor. Güzel bir sosyal alan ve güzel bir spor alanı olacak. Hem Manisa’mızı ziyarete gelen vatandaşlarımız, hem de Manisalılar bu alanda keyifle zaman geçirecek” diye konuştu.

Şehir içi ulaşımda trafik sıkıntısı sona eriyor

Şehir içi ulaşımdaki trafik sıkıntısını gidermek amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda çalışmalarına başlanan Öğretmenevi Kavşağı ve Çevre Düzenlemesi Projesinde inşaat çalışmalarında sona gelindiğini belirten Başkan Ergün,” Az kaldı. 1 haftadır çok hızlı bir çalışmaya girildi. En geç 15 Aralık’a kadar açılacak. Şu anda 1 ay var. Ben daha erken biteceğini düşünüyorum. Dünden itibaren asfalt çalışmalarına başlandı. Bir yol daha açıyoruz, bu yol da Barbaros Kavşağı’na gidiyor. Öğretmenevi Kavşağı’yla Manisa’dan İzmir’e gidiş ve İzmir’den Manisa’ya geliş çok rahatlayacak. Ben her gün firmanın tepesindeyim, buna inanın ”ifadelerinde bulundu.

Tek projede şehrin iki önemli sorununun çözüme kavuşturulmasına katkı sağlayacak olan Ali Rıza Çevik İlkokulu ve Yeraltı Otoparkı Projesi’nin mevcut durumu hakkında da bilgi veren Başkan Ergün,” Protokol Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderildi. Oluruna müteakip mevcut alanda 400’ün üzerinde bir otopark, derslik sayısını ikiye katlayan modern bir okul projesini Manisa’mıza kazandıracağız. Çocuklarımızın güvenle eğitim görebileceği yeni bir okulu bir önce yapmayı planlıyoruz” dedi.

Ulupark’taki boş otopark alana yapılması planlanan otoparkın portatif olduğunu ve hiçbir ağaca el değmeyeceğinin altını çizen Başkan Ergün,” Ulupark’taki boş otopark alanına bu projeyle 200 araç konulacak. Hiçbir ağaca el değmeyecek. Hiçbir ağaca zarar verilmeyecek, zaten buna göre çizildi. Ali Rıza Çevik Okulu’na da yapılacak 400 araçlık proje var. Yani 600 araçlık otopark hayata geçirilecek. Bakın bu projede Ulupark aynen duruyor. Orada yeşilliğe uygun konseptte 200 araçlık bir otopark yapılacak. İleride fazla otopark yapıldığında söküp Demirci’ye, Selendi’ye götürülebilir. Bu otopark betonarme değil, çelik konstrüksiyon. Bu polemik konusu yapıldı. Birkaç kişinin gündeme taşıdığı bazı sıkıntıları geçirdik. Bunlar da işin tadı tuzu” ifadelerinde bulundu.

Turgut Özal Mahallesinde kentsel dönüşüm

Turgut Özal Mahallesinde yapılması planlanan kentsel dönüşüm proje ile ilgili de detayları paylaşan Başkan Ergün,” Proje, Turgut Özal Mahallesi sınırları içerisindeki 110 bin metre karelik alanda uygulanacak. İlk etapta küçük adada 608 konutluk bir proje çalışmamız var. İhalesi yapıldı. Şuanda projeleri çiziliyor. Projeler yıl sonuna kadar bize teslim edildiği takdirde Ocak ayı gibi yapım ihalesine çıkacağız. Yaza doğru bu konutların inşaat yapımlarını da başlatmanın hedefindeyiz. Burasının Manisa’nın yeni gelişim noktalarından biri olacağını düşünüyoruz. Şehzadeler Belediye Başkanımızla da yaptığımız görüşmelerimizde o bölgenin tamamının imar planı yapmayı planlıyoruz” dedi.