İstanbul Barosu Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal, oy kullanmasının ardından heyecanlanınca masadan kimliğini almayı unuttu. Başkan Doç. Dr. Kocasakal İstanbul Barosu’nun büyük bir güç olduğunu belirterek, “Eğer ben seçilirsem hak mücadelesinin kaldığı yerden sürdürürüm" dedi.

İstanbul Barosu Genel Kurul’da seçim heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Sabah saat 09.00 sıralarında başlayan oy verme işlemlerinde yaklaşık 32 bin avukat saat 17.00’a kadar oy verme işlemlerini gerçekleştirecek. Genel Kurul’da iki dönemdir Baro Başkanlığı yapan ve yönetime yeniden aday olan Doç. Dr. Ümit Kocasakal’da salona gelerek saat 10.00 sıralarında 18 numaralı sandıktan oyunu kullandı. Gayet keyifli ve neşeli olduğu gözlenen Doç. Dr. Kocasakal kimliğini teslim etmesinin ardından seçim pusulasını aldı. Esprili yaklaşımlarıyla etrafındakileri güldüren Doç. Dr. Kocasakal, pusulasının almasının ardından oyunu kullandı. Ardından zarfı sandığa attı. Doç. Dr. Kocasakal’ın vatandaşların yoğun ilgi göstermesi dikkatlerden kaçmadı.

Oy kullanma işleminin ardından açıklamada bulunan İstanbul Barosu Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal, “İstanbul Barosu çok büyük güçtür. Bugün geldiğimiz noktada İstanbul Barosu, artık bir baro olmanın çok ötesindedir. Neden? Çünkü hukukun ayaklar altına alındığı, sistemin bütün mekanizmalarının çöktüğü, yargının bağımlı hale geldiği bir ortamda, ayakta kalan en büyük güç barolar, avukatlar ve özellikle İstanbul Barosu’dur. Çünkü etnik kökeni, mezhebi, inancı ve siyasi görüşü ne olursa olsun, herkesin hakkının güvencesidir. Bu dönemde İstanbul Barosu bunu kanıtladı. Her yerde hak mücadelesi verdi. Herkesin hakkının koruyucusu oldu. Dolayısıyla gördüğünüz gibi bu bir demokrasi şölenidir. Meslektaşımız bugün kararını verecekler. Ben olursam bu mücadeleyi aynen sürdürürüm. Ben olmazsam diğer arkadaşlarımıza da her şekilde yardımcı olur, onların hizmetinde olur ve başka yerlerde de mücadeleyi sürdürürüm. Takdir artık genel kurulumuzundur” dedi.

Açıklamasının ardından Doç. Dr. Kocasakal, vatandaşlarla sohbetini sürdürdü. Tam ayrılacağı sırada ise sandık masasından kimliğini unuttuğu uyarısında bulunuldu. Bunun üzerine Doç. Dr. Kocasakal, “Başkan kimliğini unutuyor gidiyor. Demek ki yaşlanıyoruz” diyerek sandıktan ayrıldı.