Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, Simav’da görev yapan gazetecilerle buluştu.

Simav Eynal Kaplıcaları’nda gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya, Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Yılmaz Girgin ile Birol Sarmış, görme engelli gazeteci yazar Güngör Avcıoğlu, Simavın Sesi Gazetesi sahibi Mehmet Adil Turgut, Gazeteci Mustafa Arıgümüş, Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabiri Mehmet Yenen, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Mehmet Emin İncekulak, Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Zekeriya Türkel ve eski Anadolu Gazetesi sahibi Aslan Abdülkerimoğlu katıldı.

Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, gazetecilik mesleğinin saygınlığı ve basın ile bürokrasi ilişkileri hakkında konuşma yaparak, ilçedeki gerçekleşen yatırımlar hakkında bilgi verdi Kaymakam Halim, “Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar çalışmalarınızda başarılar dilerim” dedi.

Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, “Basın çalışanları ve gazete çalışanları çok zor şartlarda, hayatlarını dahi riske atarak, habere ulaşmak ve topladığı haberleri en doğru, tarafsız ve en hızlı şekilde bizlere ulaştırmak için büyük gayret sarf etmektedirler. Hizmetlerinden dolayı bu önemli günde, basın mensuplarımıza teşekkür ediyor, Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum" diye konuştu.

Simav’da çalışan gazeteciler adına bir konuşma yapan gazeteci Mehmet Emin İncekulak, gazeteciliğin, çağın en önemli mesleklerinden biri olduğunu ve vatandaşlara bilgi akışını sağlamak gibi bir misyonu olduğunu ifade etti. İncekulak konuşmasını “ Basın, etkili bir denetim mekanizması ve dördüncü kuvvet olarak demokrasinin temel taşlarından biridir. Basının hür olarak çalışması, halkın olaylara ve sorunlara daha duyarlı olması, demokrasinin doğru işlemesi bakımından çok önemlidir. Bu önemli günümüz vesilesiyle, görevi başında hayatlarını kaybeden gazetecilerimizi saygı ve rahmetle anarken, basın mensubu arkadaşlarımın çalışan gazeteciler gününü kutluyorum" ifadelerini kullandı. (MEİ-EFE)