Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen ‘Şehircilik Şurası’na katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle düzenlenen programda, bakanlar, milletvekilleri, müsteşarlar, Büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları ve ilgili bürokratlar da hazır bulundu. Ankara’da gerçekleşen programın ardından değerlendirmelerini paylaşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Ankara’da Sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımlarıyla onurlandırdıkları Şehircilik Şurası’na belediye başkanlarımızla katıldık. Sayın Cumhurbaşkanımız toplantıda şehircilikle ilgili çok önemli mesajlar verdi. Cumhurbaşkanımızın şehircilik konusuna yaklaşımı ile Sakarya’daki anlayışımızın her zaman uyum içerisinde olması için çalıştık. Sayın Cumhurbaşkanımz toplantıda bir kez daha yüksek katlı yapılara, betonlaşmaya, çarpık kentleşmeye karşı duruşunu ifade ettiler. Biz de bu anlayış doğrultusunda Sakarya’da hassasiyetleri gözeterek çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

Başkan Toçoğlu, “Yüksek katlıya karşı tavrımızı daha önce defaatle açıkladık. Bizler Sakarya’nın toprakla temasını kesmeyen, yeşille bağını güçlendiren, doğal güzelliklerini koruyan, ruhu, kimliği, karakteri olan bir şehir olarak gelişmesini arzu ediyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde yapıyoruz. Kendimizi korumanın, kentimizi korumaktan geçtiğine inanıyoruz. Kentimiz gelişirse, kendimiz de gelişiriz. Kendi sağlığımızı nasıl muhafaza ediyorsak, kentin sağlığını da o şekilde korumakla mükellefiz. Bu makamda oturmanın büyük bir sorumluluk olduğunu biliyor ve bu sorumluluğun bilincindeyiz. Bu şehir bize emanetse bizim ahlaki görevimiz emaneti gözümüz gibi korumaktır. Bu konuda toplumsal bir şuur oluşturarak hep birlikte hareket edeceğiz. Bedenimize en ufak bir zarar gelse, canımız ne kadar yanıyor. İşte bu şekilde Sakarya’nın canının yanmasına hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz. korumak takdir edersiniz ki sadece belediyelerin görevi değil. Aynı zamanda STK’ların, basının, iş dünyasının, esnafın ve tüm halkın görevi. Bugün yeni bir Sakarya doğuyor. Yeşiliyle, doğal güzellikleriyle, estetik mimarisiyle, geniş caddeleriyle. Hiç kimsenin bu güzellikleri bozmasına müsaade etmemeliyiz” diye konuştu.