Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, Mütevelli Mahallesinde eski belediye binasının bahçesindeki parkı ve içindeki kafeteryayı yenileceklerini müjdeledi. Yaralı, ayrıca mahalleye yapılacak olan yeni okul hakkında da bilgi verdi.

Başkan Yaralı, Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan Bilgiç ve Fen İşleri Müdürlüğü ekibiyle birlikte Mütevelli’yi ziyaret ederek, yenileme çalışmasının yapılacağı parkta inceleme yaptı. Daha sonra vatandaşlarla bir araya gelen ve hayata geçirilecek proje hakkında mahalle sakinlerini bilgilendiren Yaralı, "Geçtiğimiz yıllarda Mütevelli mahallemizde halı saha, kantar ve yolların bakım onarımı gibi çalışmalarımızı hayata geçirmiştik. Mütevelli’de şimdi de kapsamlı bir çalışma daha başlatıyoruz. Eski belediye binasının bahçesindeki parkı ve içinde yer alan ve ekonomik ömrünü tamamlayan kafeterya binasını yenileyeceğiz. Gerekli peyzaj çalışmalarımızla parkımızı daha güzel ve modern bir görünüme kavuşturacağız" dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesinin önümüzdeki günlerde Mütevelli Mahallesinde alt yapı yenileme çalışmalarına başlayacağının bilgisine de veren Yaralı, "Mütevelli’nin alt yapısında ciddi derecede sorun var. Dolayısıyla şu an bakım ve onarımı yapılamayan sokak yolları, alt yapı çalışmalarının ardından yeniden yapılacak. Bu kapsamda Mütevelli belediye hizmeti anlamında bütün hizmetleri almış olacak. Bu manada yapılacak yatırımların Mütevellimize hayırlı olmasını dilerim" diye konuştu.

Yeni okul yapılacak

Saruhanlı bölgesinde 21 Nisan’da meydana gelen 4,9 şiddetindeki depremde hasar gören Mütevelli İlkokulunun yıkım işlemini Saruhanlı Belediyesi olarak gerçekleştirdiklerini, Mütevelli’ye yeni bir okul yapılacağını ifade eden Yaralı, "Mütevelli’de faaliyet gösteren Güres A.Ş. firması 570 öğrenci kapasiteli bir okul yapacak. Çok amaçlı salondan beden eğitimi salonuna, arşiv odasından araç- gereç odasına, sığınıklardan kütüphane ve rehberlik servisi odalarına kadar modern eğitim kurumlarında bulunan tüm bölümlerin yer alacağı yapı, 19 derslik kullanıma sahip olacak. Kaymakamlık, Saruhanlı Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülen proje, bir sene içinde tamamlanacak. Ben firma yetkilerine, eğitime sağladıkları destekten dolayı teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.