Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, üretimi tamamlanan metro vagonlarını teslim almaya devam ediyor. Hızı ve konforuyla Başkent’in kent içi toplu taşımada vazgeçilmezi haline gelen raylı sistemler araç filosuna, üretimi tamamlanan 6 yeni vagon daha eklendi.

Macunköy Metro İşletmesi Depo Tesisleri’ne indirilen 6 vagon; Kızılay-Koru, Batıkent-Törekent ile Keçiören- Atatürk Kültür Merkezi’nde hizmet veren metro hatlarında kullanılacak.

Başkent’te her gün yaklaşık 500 bin yolcunun seyahat ettiğini ifade eden EGO yetkilileri, araç filosunun genişlemesiyle birlikte hem yolcu taşıma kapasitesinin arttığını hem de ulaşımın daha konforlu hale geldiğini kaydettiler. Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nde imalat ve montajı tamamlanan metro vagonlarının Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından EGO’ya teslim edildiğini vurgulayan yetkililer, metro vagonlarına ilişkin şu rakamları paylaştılar:

“Bakanlık tarafından metro hatlarında kullanılmak üzere toplam 324 adet (3 vagonun birleşmesinden oluşan 108 tren seti) vagonun ihalesi gerçekleştirildi. İhale sonrasında üretimi tamamlanan 177 vagon (59 tren seti) daha önce EGO’ya teslim edildi. Son olarak 6 vagonun daha araç filosuna eklenmesiyle bu sayı, 183’e çıkmış oldu. Geriye kalan 141 aracın ( 49 tren seti) üretimi tamamlandıkça EGO Genel Müdürlüğü tarafından teslim alınacak.”

Test uyum çalışmaları yapılıyor

EGO yetkilileri, teslim alınan araçların EGO’nun Metro İşletmesi Depo İşletmesinde sinyalizasyon ve test uyum çalışmaları yapıldıktan sonra araç filosuna dahil edildiği bilgisini verdiler. Ankara’da metro ağının genişletilmesinin amaçlandığına dikkat çeken yetkililer, “Vagon kapasitesi arttıkça raylı sistemleri tercih eden yolcularımız özellikle sabah ve akşam pik saatlerde daha konforlu seyahat edecek. Metro hatlarında vagon sayılarının artmasıyla birlikte, vatandaşlarımız, kendi araçları yerine hem hızlı hem de ucuz olan toplu taşıma aracı metroyu tercih edeceklerdir ”diye konuştular.