ANKARA (AA) - DURMUŞ KOÇAK - Ankara'da üç kişi hakkında, silahlı terör örgütüne üye oldukları ve örgütün propagandasını yaptıkları iddiasıyla dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde kabul edildi.

Şükran D, Yasemin Ö. ile Ali Ö'nün şüpheli olarak yer aldığı iddianamede, sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olma, terör örgütü propagandası yapma" suçlarından ayrı ayrı cezalandırılması talep edildi.

İddianamenin özet bölümünde, sanıkların, Halkların Demokratik Kongresi'nin (HDK) yasal ve meşru bir örgütlenme olduğunu, KCK'nın talimatıyla kurulmadığını savunarak suçlamaları reddettikleri halde, PKK/KCK'nın şehir yapılanması olarak kurulduğu kanaatine ulaşılan HDK adı altında faaliyet gösteren örgütün, terör örgütünün bir uzantısı olması nedeniyle terör yapılanması olarak kabul edilmesi gerektiği ileri sürüldü.

İddianamede, belirtilen yapı içinde Ankara teşkilatında görev yapıp, çeşitli eylemlerde planlayıcı veya bizzat katılımcı olarak yer alan sanıkların, üzerilerine atılı suçları işlediklerine dair haklarında kamu davası açılması için yeterli şüphe bulunduğu savunuldu.

Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.