ANKARA (AA) - Başkentte ev ve iş yerlerinden hırsızlık yaptıkları ve bir kişiyi yaraladıkları iddiasıyla göz altına alınan 5 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin yürüttüğü çalışma sonucu Keçiören Sanatoryum Caddesi'nde bir iş yerinden hırsızlık yaparken müdahale etmek isteyen vatandaşı av tüfeği ile yaralayan şüphelilerin kimlikleri belirlendi.

Şüphelilerden kuzen oldukları belirtilen Ozan İ, Hüseyin İ. ve Gürkan İ. ile Neslihan E. ve Mert G. Altındağ ilçesinin Çinçin Bağları semtinde Yunus ekiplerinin de katıldığı operasyonla yakalandı. Zanlıların bulundukları kiralık otoda olayda kullandıkları av tüfeği de ele geçirildi.

Zanlıların ikametlerinde yapılan aramada bir tabanca ve av tüfeği, 22 fişek, 3 kapsül, 3 LCD televizyon, bir keman, çok sayıda takı, 2 antika kama ve bir antika tüfek bulundu. Ele geçirilen eşyalar daha sonra sahiplerine teslim edildi. 

Yapılan soruşturmada zanlıların 3 ev ve 2 iş yerinden hırsızlık yaptıkları, kasten yaralama ve evrakta sahtecilik olaylarına karıştıkları belirlendi. Zanlıların ayrıca emniyette benzer suçlardan çok sayıda kaydı olduğu belirlendi. 

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.