ANKARA (AA) - Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, fuhuş yapıldığı tespit edilen masaj salonlarına düzenlenen baskında 21 kişi gözaltına alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 18 yaşından küçük bir kızın masaj salonlarında zorla fuhuş yapıldığı yönündeki ihbarı üzerine harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 1 yıllık teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilerin yakalanması için operasyon düzenledi.

Kızılay başta olmak üzere 25 noktaya düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında Ankara Emniyet Müdürlüğünde görevli 3 polis memurunun da bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı. Sağlık kontrollerinin ardından Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin ifadelerinin alınmasına başlandı.

Gözaltındaki şüphelilerden "çete lideri" olduğu iddia edilen Serkan K'nin kendisine ait 9 masaj salonunda görevlendirdiği yöneticiler aracılığıyla suç organizasyonunu yönettiği belirlendi. Zanlıların, masaj salonlarına gelen müşterilere bilgilerinin dışında uyuşturucu madde verdikleri, fotosel içerisine yerleştirdikleri gizli kameralar aracılığıyla elde ettikleri görüntüleri ise şantaj aracı olarak kullandıkları tespit edildi.

- Yeni doğan bebeği 30 bin liraya satmak istediler

Öte yandan polisin, suç örgütüne yönelik teknik takibine, "çete liderinin, fuhşa zorladığı kadınlardan, müşterilerinden hamile kalmalarını istediği" de takıldı.Takibe devam eden polis, bu şekilde hamile kalan bir kadına ait bebeğin internet üzerinden Kayseri'de çocukları olmayan bir aileye 30 bin lira karşılığında satılmaya çalışıldığını belirledi. Bunun üzerine yapılan ara operasyonla bebeğin satışı engellenerek, şüpheliler adli mercilere sevk edildi. Yeni doğan bebek ise Çocuk Esirgeme Kurumuna teslim edildi.

Operasyonda el konulan bilgisayarlardan imaj kayıtlarının alındığı, görüntü kayıtlarından şantaj yapılan üçüncü kişilere ulaşılacağı belirtilirken, şüphelilerle birlikte çok sayıda uyuşturucu madde ile cinsel gücü artıran ilaçlar ve 3 adet ruhsatsız tabancanın da ele geçirildiği öğrenildi.

Emniyet yetkilileri soruşturmanın derinleştirilerek devam edeceğini ve firari 4 şüphelinin yakalanmasını çalışıldığını kaydetti.