ANKARA (AA) - Ankara'da tren istasyonunda bekleyen bir öğretmeni, "sivil polisiz" diye durdurup, darp ettikten sonra  cüzdanından 85 lira, kredi kartlarından da bin 500 lira gasbeden 3 kişi tutuklandı. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerinin, Etimesgut İstasyon Caddesi tren istasyonunda gece tren bekleyen bir öğretmenin, kendilerini sivil polis olarak tanıtan 3 kişi tarafından gasbedilmesine ilişkin yürüttüğü çalışma tamamladı. 

Öğretmenin, şüpheliler Yakup O. Erhan S. ve Aydın D. tarafından istasyonda "Biz sivil polisiz" denilerek önü kesildikten sonra darbedildiği, üzerinin aranarak cüzdanından 85 lira ve 2 kredi kartının alındığı, kredi kartlarından bin 500 lira para çekildiği belirlendi. 

Müştekinin şikayeti üzerine olay yeri ve çevresinde inceleme yapan polis, kamera kayıtlarından şüphelilerin eşkalini ve kimliklerini belirledi. Şüpheliler, belirlenen adreslerde gözaltına alındı. 

Emniyette benzer suçtan çok sayıda kaydı bulunduğu anlaşılan şüpheli 3 kişinin, ifadesinde suçlamayı kabul ettikleri ve müşteki tarafından da teşhis edildikleri bildirildi.

Adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.