ANKARA (AA) - Başkentte gümrük kaçağı 32 lüks otomobil ele geçirildi, bu otomobilleri yasa dışı yollarla sattıkları iddia edilen kişiler de gözaltına alındı. 

Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'ye gümrüksüz sokulan otomobillere yönelik çalışmalarını genişletti.

Bu kapsamda, Avrupa ülkelerinden ucuza satın aldıkları lüks otomobilleri Gürcistan'a götürüp bu ülke vatandaşları üzerine kaydettikten sonra yasa dışı yollarla Türkiye'de satan suç örgütünün üyeleri tespit edildi. Daha sonra kimlikleri belirlenen şüphelilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. 

Operasyonda zanlıların ülkeye soktuğu Gürcistan plakalı 32 araç ele geçirildi, bu araçları satın alan 35 kişi de gözaltına alındı. Bu kişiler "Eşyayı, gümrük işlemlerine tabi tutmaksızın Türkiye'ye ithal etmek" suçundan adliyeye sevk edildi. 

Araçları sattığı ve aracılık yaptığı belirlenen 8 şüpheli de "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak" kapsamında "Eşyayı, gümrük işlemlerine tabi tutmaksızın Türkiye'ye ithal etmek" suçundan mahkemeye çıkarıldı.

32 lüks araca ise Gümrük Müdürlüğüne teslim edilmek üzere el konuldu.