ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynakları Dairesi Başkanlığınca, “Türkiye Kırkım Şampiyonası” düzenlenecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Belediye Meclisi toplantısında Başkentte hayvancılığın geliştirilmesine yönelik kararlar alındığı bildirildi.

Ankara’nın hayvancılık altyapısının güçlendirilmesi, kırsal kesimin ekonomik olarak desteklenmesi, yetiştiricilerin modern kırkım makineleriyle kırkım yapmaya teşvik edilmesi amacıyla “Türkiye Kırkım Şampiyonası” düzenleneceği belirtildi. Şampiyonada dereceye girenlere ödül olarak "kırkım makinesi" verileceği açıklandı.

Ankara’da yaklaşık 5 bin işletme ve 800 bin adet damızlık küçükbaş hayvan bulunduğu belirtilerek, Meclis toplantısında, Ankara İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne üye olup gerekli şartları sağlayan yetiştiricilere damızlık koyun ve keçi dağıtılması ve bu amaçla söz konusu birlikle protokol düzenlemesine ilişkin yazının oy birliğiyle kabul edildiği kaydedildi.

- "Ankara Balı"nın üretimi artırılacak

Toplantıda ayrıca, Ankara’da arıcılığın geliştirilmesi, mevcut yetiştiricilere destek verilmesi ve “Ankara Balı” üretiminin artırılması için yeni bir karar alındığı belirtildi. Açıklamada, "Alınan kararla, arıcılığın geliştirilmesi için dağıtılacak olan arılı kovanların ve arıcılık malzemelerinin yüzde 25 katkı payı karşılığı verilmesi ile arılı kovanların yerinde denetimi ve arıcılık eğitimi için de hizmet alımı yapılması sağlanacak" denildi.