Doğu Süryani Kilisesi Başpiskoposu Gewargis Sliwa, BDP Mardin Milletvekili Erol Dora ve beraberindeki heyet Hakkari Belediyesini ziyaret etti.

Hakkari’de bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve kenttin çeşitli tarihi yerlerini gezmek amacı ile şehir merkezine gelen Doğu Süryani Kilisesi Lideri Başpiskopos Gewargis Sliwa, Süryani asıllı BDP Mardin Milletvekili Erol Dora ve beraberindeki heyet Hakkari Belediyesini ziyaret ederek, Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi ile makamında görüştü. Eş Başkanlar ile görüşen Başpiskopos Gewargis Sliwa, BDP Mardin Milletvekili Erol Dora ve beraberindeki heyet, Eş Başkanlar Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçiden kentin siyasi ve ekonomik durumu, kentteki çalışmalar ve kentin tarihi yerleri hakkında bilgi aldı.

"BAŞPİSKOPO SLİWA: “HAKKARİ TURİZM MERKEZİ HALİNE GELECEK"

Yapılan konuşmalardan sonra kısa bir açıklama yapan Doğu Süryani Kilisesi Başpiskoposu Gewargis Sliwa şöyle konuştu: “Öncelikle ana vatanımda olduğumdan dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Ne yazık ki tarihi mirasımızın birçoğu tahrip edilerek yıkılmış durumda. Bunlar onarılıp restorasyondan geçirildikten sonra başta Amerika ve Avustralya olmak üzere, bütün Avrupa ve insanlarının buraları görmek için Hakkari’ye geleceklerdir. Bu hem Hakkari için büyük bir şans hem de insanların kendi ana vatanlarıyla yüzleşmesi için bir imkan olacaktır. Yalnızca Asuri, Süryani halkı değil dünyada bu tür tarihle ilgilenen diğer Hristiyan halklarda, inanıyorum ki aynı zamanda kenti bir turizm merkezi haline getirecektir”.

Başpiskopos Gewargis Sliwa’nın yaptığı açıklama sonrası bir konuşma yapan Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, “Bu ziyaret Hakkari özelinde halkımız için anlamlı ve önemli bir ziyarettir. Mezopotamya coğrafyasında Hakkari tarihi boyunca bir çok mezhep ve millete ev sahipliği yapmış özel bir kenttir. Bu anlamda Hakkari dünya açısından önemli bir konuma sahiptir. Hakkari’nin her yeri tarihi miraslarla doludur. Tabii bunların bir çocuğu son yüz yıllarda yaşanan büyük savaşların etkisi ile tahrip olmuş. Halkımız bunlara sahip çıkma anlamında üstüne düşeni yapmak istese de devlet şimdiye kadar Hakkari’de gözle görülür bir restore yapmamış ve buralara sahip çıkmamıştır” dedi. Hatipoğlu, Doğu Süryani Kilisesi Başpiskoposu Gewargis Sliwa, BDP Mardin Milletvekili Erol Dora ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden memnun olduklarını ve bu anlamlı ziyaretleri için kendilerine teşekkür ettiklerini söyledi. Gerçekleşen ziyaret sonrasında Başpiskopos Gewargis Sliwa tarafından Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu’na ve Nurullah Çiftçi’ye Süryani Kültürünü sembole eden figürler ile kaplı bir plaket takdim edildi.