Batı Karadeniz bölgesinin en büyük oteli Sky Tower Oteli, bundan böyle Arap turistleri de Akçakoca’da ağırlayacak. Otel işletmecileri, Suudi Arabistan Basın Ateşeliğinin hazırladığı proje kapsamında, Suudi Arabistan’dan davet ettikleri çok sayıda gazete ve ajans temsilcileriyle, çeşitli turizm işletmecilerini, Akçakoca’nın kamu ve özel sektör temsilcileriyle bir araya getirerek ilçe tanıtım projesinin startını verdi.

Akçakoca Kaymakamı Aykut Pekmez ve Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin yanı sıra İlçe müftüsü Mehmet Taşçı, eski belediye başkanı Fikret Albayrak, siyasi parti temsilcileri, meslek odası yöneticileri ve çok sayıda işletmecinin davet edildiği akşam yemeğinde, Arap turistleri Akçakoca’ya çekecek proje üzerine bilgilendirme yapıldı. Yemek sonrasında proje sunumu yapan Sky Tower Oteli işletmecisi Ersin Aydeniz, "Akçakoca’yı ve bölgeyi tanıtacak ve turistlerin buraya olan ilgisini artıracak çalışmaları yapmalıyız" derken, kamu ve özel sektör temsilcilerinin bu durumda tek yürek olması gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici de, Arap turistlerin Akçakoca’nın tarihi ve doğal güzelliklerinden son derece memnun kalacaklarını söyleyerek, belediye olarak gereken her katkıyı vereceklerini belirtti.

Akçakoca Kaymakamı Aykut Pekmez de, turizm geliri her geçen gün artan Türkiye’nin giderek çıtayı daha da yükseklere çıkarttığını söyleyerek, "Bu güzel ilçenin de turizm açısından hak ettiği noktaya gelmesi kaçınılmazdır. Birlik ve beraberliğimizle elimizden gelen gayreti gösterecek ve Arap misafirlerimizin memnuniyetini artıracağız" dedi.

Son olarak söz alan otelin sahibi Zekai Aydeniz, kısa bir teşekkür konuşması yaparken, konuk Arap heyeti adına otel işletmecilerine Kabe örtüsünden alınmış bir kumaş ve işlemeli sanduka içerisinde bir Kur’an hediye edildi. Konuk heyette yer alan Suudi Arabistan El Riyad gazetesi editörü ve ekonomi ve turizm yazarı Anel Ahnelyani de yaptığı açıklamada, daha önce Samsun, Bolu ve Yalova’da bu tip çalışmalar yaptıklarını ve o bölgelerin tarihi ve turistik özelliklerini Arabistan’da tanıttıklarını söyleyerek, bu çalışmaların turistlerin bu bölgelere gelmesi açısından çok etkili olduğunu anlattı.

Türkiye ve Arabistan’ın dini ortaklığının önemli bir avantaj olduğunu söyleyen Ahnelyani, kültür ve görenek benzerliklerinin de Arap turistler için cezbedici olduğunu belirtti. Arap turistlerin hızlı hizmete değer verdiklerini söyleyen konuk gazeteci, Akçakoca’nın büyük şehirlere yakın olmasının da Arap turizmi açısından önemli bir avantaj olduğunun altını çizdi. Tanıtım toplantısı gece geç saatlere dek sürerken, 20 kişilik konuk Arap heyeti iki gün daha Akçakoca’da kalarak ilçenin farklı bölgeleri gezildi.