Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Bilecik’in Osmaneli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen “Veliler ile Kahvehane Sohbetleri Projesi” kapsamında Osmaneli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci ve rehber öğretmenlerle birlikte, İnönü Mahallesi’nde Siteler Kıraathanesine yapılan ziyarete katıldı.

Yapılan bu ziyaretlerde; rehber öğretmenler tarafından çocuğun eğitiminde ve okul başarısında babanın rolü, sağlıklı bir ailede babaya düşen görevlerin neler olduğu, madde bağımlılığı ve teknoloji bağımlılığı olan çocuklara karşı alınacak önlemler, çocuklardaki davranış ve uyum problemlerinde babanın desteğinin olumlu etkileri, öğrencilere güzel ahlak, dürüstlük, yardımseverlik, dayanışma ve arkadaşlık duygularının kazandırılmasının önemi konularında velilere sunum ve bilgilendirmeler yapıldı.

Osmaneli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, velilere ulaşarak öğrencilerin başarısını artırmak ve olumsuzlukları en aza indirmek konusunda onları bilinçlendirmek amacıyla “Veliler ile Kahvehane Sohbetleri Projesi”ni hayata geçirdiklerini kaydetti. Eğitim seviyesinin daha yukarılara çekilebilmesi için veli desteğinin şart olduğunu dile getiren Ekinci, velilerin de bu ziyaretlere ilgi göstermesinden son derece memnun olduklarını söyledi.

“Eğitim ailede başlar”

Türkiye’nin ilk başörtülü İl Milli Eğitim Müdürü olan Bilecik İl Milli Eğitim Müdürümüz Fazilet Durmuş, eğitimin ailede başladığını ve toplumun temel taşının aile olduğunu ifade etti. Durmuş, “Aile bireyleri arasındaki sağlıklı iletişimin, sevginin, saygının, güzel ve doğru davranışların o ailede yetişen çocukların gelişimlerine çok olumlu katkıları olur. Bu etki ömür boyu devam eden bir güce sahiptir. Aile iyi olduğunda toplumda iyi olur. Aile yapısı bozulduğunda o toplum bir felakete doğru yol almaya başlar. Velilerimiz çocuklarıyla titiz bir şekilde ilgilenmelidir. Aileden sonra, arkadaş çevresi ve okul çevresiyle karşılaşan çocuklarımızın olumsuz davranışlar kazanmaması için veliler daha dikkatli olmalıdır. Aile, okul ve öğrenci birlikte hareket ederse ve ortak bir amaca yönelirse başarı da kendiliğinden gelir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız için hepimizin üzerimize düşen sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmemiz gerekiyor” ifadelerine yer verdi.