KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta otomobilini durduran kadın sürücü, aracından inip bastonla yürüyen yaşlı adamı yaya geçidinden yolun karşısına geçirdi, sonra da dolmuş parası verdi.

4 gün önce öğle saatlerinde Tükel Kavşağında meydana gelen olayda otomobiliyle iş yerine giden Aslıhan Kırmacı, yolun karşısına geçemeyen eli bastonlu yaşlı kişinin zorlandığını gördü.

Yayaların bile çarpıp elindeki malzemelerin yere saçılmasına ve bir toplu taşıma aracının yaşlı adamın üstüne sürmesine dayanamayan Kırmacı, otomobilini yol kenarına park ettikten ve dörtlü flaşörlerini yaktıktan sonra aracından inerek bastonuyla yolun karşısına geçmeye çalışan yaşlı adamın yanına gitti.

Kolundan tuttuğu yaşlı adamı yaya geçidinden yolun karşısına geçiren Kırmacı, kaldırımda beklemesini istediği yaşlı adama kadın arkadaşı aracılığıyla para gönderdi.

Şehir kameralarına yansıyan olayda, yaşlı adam Onikişubat Stadı yönüne, Kırmacı ise otomobille iş yeri olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'ne geliyor. 

- "Biraz duyarlı olmamız gerektiğini düşünüyorum"

Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nda şehir plancısı olarak çalışan Aslıhan Kırmacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bunun insani bir durum olduğunu söyledi.

Yine öyle zor durumda olan bir kişi olsa yine aynı yardımı yapacağını dile getiren Kırmacı, şunları kaydetti:

"Öğle arasında iş yerime dönerken yaşlı amcanın karşıdan karşıya geçemediğini fark ettim. Kendisine bir yaya çarptı elindeki poşetler falan yere saçıldı. Daha sonra bir toplu taşıma aracı müsaade etmedi yaşlı amcanın karşıya geçmesine. Amca da topallıyordu. Elindeki bastona rağmen zor yürüyordu. Bende aracımla refüje geldiğimde baktım ki yayaların karşıya geçme saniyesi az kalmış. Flaşörleri yakıp arabamdan inerek trafiği alt üst etmeyi göz alarak amcayı yolun karşısına geçirdim. Bu aslında çokta önemli bir şey değil. Herkesin yapması gereken bir durum. Evet yolun ortasında durup trafiği bir şekilde aksatmak kötü birşey ama sonuçta biraz duyarlı olmamız gerektiğini düşünüyorum."

Yaşlı amcanın her haliyle yardıma ihtiyacının olduğunu dile getiren Kırmacı, "Yaşlı amca daha sonra dolmuş durağının nerede olduğunu sordu. Durakları gösterdim sonra 'bozuk paran varmı?' dedi. O anda cebimde yoktu arabaya dönmek zorundaydım. Yanımda da bir arkadaşım oturuyordu ondan rica ettim o verdi" diye konuştu.

Kırmacı, yine aynı bir durumla karşılaşması halinde tekrar aynı yardımı söz konusu kişiye yapacağını sözlerine ekledi.