NEVŞEHİR (AA) - İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği tarafından Bayırbucak Türkmenlerine ambulans alımı için kampanya düzenlendi.

Derneğin Lojistik Sorumlusu İbrahim Çiğdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de savaşın başlamasının ardından belirli aralıklarla bağış kampanyaları düzenlediklerini belirterek, dernekleri aracılığıyla Nevşehir'den savaş bölgesine bugüne kadar 156 tır insani yardım malzemesi ulaştırıldığını ifade etti.

Rusya'nın hava desteğiyle devam eden bombardımanlarda hastane ve ambulansların kullanılamaz hale geldiğini söyleyen Çiğdem, 26 Şubat'a kadar devam edecek olan kampanyanın ardından alınacak olan tam donanımlı ambulansın, Lazkiye kırsalında bulunan Yamadı köyündeki sahra hastanesine teslim edileceğini söyledi.

Çiğdem, Gülbahçe Parkı önüne kurulan stantta vatandaşların Bayırbucak Türkmenleri için düzenlenen ambulans kampanyası hakkında bilgilendirildiği ve yardımların kabul edildiğini dile getirerek, "Kampanyamız Nevşehir'de 26 Şubat'a kadar devam edecek. Dünyanın gözü önünde hastaneler ve ambulanslar vuruluyor, hayat kurtaracak proje ve çalışmalara ihtiyaç olduğu için bu kampanyayı başlattık. Ay sonunda toplanılan bağışlarla tam donanımlı bir ambulans alınıp mazlumların hizmete tahsis edilecektir" diye konuştu.