ESKİŞEHİR (AA) - Türk Kızılayı Derneği Eskişehir Şube Başkanı Yüksel Girgin, Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan "Görmezden Gelmeyin" kampanyasına ilişkin "Kış şartlarının sertleşmesiyle oluşan insani dramı görmezden gelmeyin. Tüm vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz" dedi.

Girgin, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Türk Kızılayının Bayırbucak Türkmenlerine bugüne kadar ilaç, tıbbi sarf malzemesi ve tıbbi cihaz yardımı yaptığını belirterek bu kapsamda 2 bin 323 çadır, 24 bin 500 battaniye, 2 bin 900 yatak, 250 bin parça kıyafet, 180 bin litre su, 30 bin hijyen setinin de ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını söyledi.    

Eskişehir Valiliği, Türk Dünyası Vakfı, üniversiteler, kamu kuruluşları ve vatandaşların sağladığı katkıyla 6 tır yardımın Türk Kızılayınca Türkmenlere ulaştırıldığını ifade eden Girgin, şunları kaydetti:

 "Çadırlarda yaşam mücadelesi veren Türkmenler için her gün, Yayladağı merkezde kurulu olan mobil mutfaklarımızda yemek pişiriyoruz. Diğer kamplara da bu yemekleri sevk ediyoruz. Türkmen kardeşlerimizin ekmekleri de Kızılay tarafından kurulan mobil fırınlarda pişiyor. 'Görmezden Gelmeyin' kampanyası, bu anlamda önem arz ediyor. Kış şartlarının sertleşmesiyle oluşan insani dramı görmezden gelmeyin. Tüm vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz. Hayırseverler, tüm bankalardaki 2868 numaralı hesaptan, 2668 SMS hattından, 168 çağrı merkezinden ve bizzat şubelerimizden bağışlarını yapabilirler."