KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Belediyesi ile Kırıkkale Kardeş Dernek ve Vakıflar Birliğince, Bayırbucak Türkmenleri için gıda ürünleri ve giyecek toplanması amacıyla yardım çadırı oluşturuldu.  

Kırıkkale Kardeş Dernek ve Vakıflar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Yılmaz, Hüseyin Kahya Parkı'nda kurulan çadırın açılışında yaptığı konuşmada, insani ve vicdani sorumluluğu yerine getirmek için kampanyayı başlattıklarını söyledi.

İnsanlığını kaybetmeyen, vicdan sahibi herkesin kampanyaya katıldığını vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Mağdurlara ve mazlumlara sahip çıkmanın sorumluluğunu taşıyoruz. Vahşet saltanatını sürdürmek için ülkesini cehenneme çeviren, kendi halkına zulmeden Esed, sözde DEAŞ'le mücadele için bölgeye gelen emperyalist Rusya'nın, bölgeyi kendi inancı doğrultusunda tahkim etmek isteyen İran'ın desteğini alıyor, hep birlikte Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı köylere fosfor ve misket bombaları yağdırıyor. Üstelik, kadın, çocuk ve yaşlı demeden. Zalim Rusya'yı, katil Esed'i, Bayırbucak Türkmenlerini yok etmeye yönelik saldırılarından ve katliamlarından dolayı esefle kınıyor ve lanetliyoruz. Biz bütün insanlığı, her türlü katliama karşı birlikte hareket etmeye, kan ve göz yaşını el birliğiyle son vermeye davet ediyoruz." 

Yılmaz, başta iktidar olmak üzere tüm siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını, sendikaları, esnaf odalarını, iş adamlarını, üniversiteleri, medya kuruluşlarını ve Türk milletini, ağır bombardıman altındaki  Türkmenlerin sesi olmaya davet etti.

Konuşmanın ardından İl Müftüsü Bekir Gerek'in duasıyla yardım çadırı açıldı.

Çadırda, toplanacak gıda ürünleri ve giyecekler Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılacak.