KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valiliğinin Bayırbucak Türkmenleri için başlattığı kampanyada toplanan 9 tırlık yardım malzemesi Ahi duasıyla bölgeye uğurlandı.

Kırşehir Valiliğinin bulunduğu Ankara Caddesi'nden yola çıkarılan yardım malzemeleri için Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Ahi duası okundu. Son yardımlarla Kırşehir'den Bayırbucak Türkmenlerine gönderilen tır sayısı 20 oldu.

Tırların yola çıkarılmasından önce Valilikte basın toplantısı düzenleyen Vali Necati Şentürk, Ankara'da haince, alçakça bir terör saldırısı yapıldığını, şehit olan bir askerin Kırşehir'in Kaman ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu belirtti.

Şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen Şentürk, Ankara'daki terör saldırı nedeniyle tören düzenlemeden tırları bölgeye uğurlayacaklarını dile getirdi.

Ocak ayında başlayan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Kampanyası'nın şubat ayı sonuna kadar devam edeceğini vurgulayan Şentürk, daha önce toplanan yardımların 11 tırla sınır bölgesine gönderildiğini anlattı.

Şentürk, şunları kaydetti:

“Ahiler memleketine bu yakışırdı. Kampanyamıza büyük destek verdiler. Çadırlarımız nakdi yardımlarla, hesaplarımız ayni yardımlarla doldu taştı. Eski Kız Meslek Lisesinde yardımlar toplandı. Bankada açılan hesabımıza bugüne kadar 744 bin 497 lira yatırıldı. Odalarımızın, üniversitenin yardımları henüz bu hesaba geçmedi. Kanaatimce 800 bin liranın üzerinde bir para toplanacak. Toplam 11 tır yardım malzemesini AFAD aracılığıyla sınırımıza ulaştırdık. 9 tırımızı daha yola çıkaracağız. Bu kampanya halka mal olmuş bir kampanyadır. Kentteki en geniş kapsamlı, tabana yayılmış bir kampanyadır. Bütün imamlar, muhtarlar, öğretmenler, devlet memurları, öğrenciler, amirler, belediye başkanları, kaymakamlarımız bu kampanyaya destek vermişlerdir. Hepsine çok çok teşekkür ediyorum.”

Bayırbucak Türkmenlerine yardım malzemesi taşıyan 9 tır, valilik binası önünde Ahilik duası edilmesi ve Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından bölgeye gönderildi.