ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna,  yolda yürürken rüzgarın etkisiyle yüzüne çarpan Türk bayrağını üç kez öperek alnına koyan 8 yaşındaki Beren Nafi Alsan'ı okulunda ziyaret etti ve kendisine bayrak hediye etti. 

Tuna, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, Mahmudiye ilçesindeki Atatürk İlkokulu'nda okuyan Beren'in bu davranışıyla Eskişehir'in ülke gündeminde yer almasına aracı olduğunu söyledi. Beren'in bayrağı öpmesinin önemli olduğunu vurgulayan Tuna, şöyle konuştu:

"Bayrağımız bizim için her şey, istiklalimizin sembolü, ecdadımızdan bize miras kalan, ülke olarak birliğimizin, bütünlüğümüzün simgesi, olmazsa olmazımız ve vazgeçilmezimizdir. Bizler bunun farkındayız ama bu yaştaki bir çocuğun, ilkokul 3'üncü sınıfta okuyan 8 yaşındaki çocuğumuzun bu idrake, bu şuura sahip olması, gönlündeki bu sevgi, bunu bu şekilde bu yaşta almış olması bizim için önemlidir. Bunun için öğretmenlerine, tabi ki anne ve babasına çok teşekkür etmemiz lazım. Bu yaştaki çocuğumuzda bu duygu ve düşünce varsa demek ki ailesinden ve okulundan, öğretmenlerinden bunu almış demektir. O bir hareket çok şeyi anlattı. Bütün Türkiye'ye, bütün Türk milletine çok şey anlatan güzel bir hareket yaptı. Çocuğumuzun o kadar çok içine işlemiş ki çok sıradan normal bir şey yapıyor ama belki o yaşta bunu yapması insanlarımızın ilgisine mahzar oldu."

Geleceğe dair güvencelerinin tam olduğunu dile getiren Tuna, şimdiki çocukların çok iyi yetiştiğini belirterek, "Bu nesil, bu gelecek nesil bizden daha iyi olacak, değerlerine daha çok sahip çıkacak. Bunu buradan görebiliyoruz. Arkadan, Çanakkale ruhuna sahip olacak bir nesil geliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Beren'e  Türk bayrağı armağan eden Tuna, kız çocuğunun öğretmeni Mevla Çavdar'ı da başarı belgesiyle ödüllendirdi.