Bayrampaşa Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Altıntepsi Semt Konağı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışı gerçekleştiren Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, konağın sağlık ocağından bilgi evine kadar birçok alanda hizmet sunacağını söyledi. Bilgi evlerini yaygınlaştıracağını belirten Aydıner, “Bilime, bilgiye dayalı bir gençliğin yetişmesine sebebiyet vereceğiz” dedi.

Bayrampaşa halkına sağlık, eğitim, kültür ve sanat alanında hizmet verecek olan Altıntepsi Semt Konağı görkemli bir törenle vatandaşların hizmetine sunuldu. Semt konağı açılış törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Bayrampaşa Kaymakamı Hasan Gözen , İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Yusuf Tülün, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“TÜRKİYE’DE ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ”

Törenin açılışında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, “Mimarisiyle, muhtevasıyla güzel bir eserin açılışına birlikte şahitlik ediyoruz” dedi.

Ekrem Erdem, “AK Parti’den önce bu tür konakları yapmak değil, hayal bile edemezdik ama Kasım ayının başında yapılan bu seçimle birlikte Türkiye’de çok şeyler değişti ve 20 Kasım’da iktidara gelen güvenoyu alan hükümetimiz 12 yılı geride bıraktı” diye konuştu.

Gençleri tehdit eden uyuşturucu maddelerden gençleri uzak tutmak için böyle kurumların varlığının gerekliliğine dikkat çeken Erdem, semt konağı için isim önerisinde bulundu.

“BİLİME, BİLGİYE DAYALI GENÇLİK YETİŞTİRECEĞİZ”

“Gençleri geleceğe hazırlamamız lazım. Bunu da bilgi merkezleriyle oluşturacağız” diyen Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, 3’üncüsü açılan konağın bir çok fonksiyonu olduğunu dile getirdi.

İlçede verem savaş dispanserinin olmadığını belirten Aydıner, “Halkımızın rahatça muayene olabileceği bir sağlık ocağımız var, bilgi merkezimiz var, konferans salonları var. Böylece toplamda 3, 4 tane fonksiyonu biraraya topladığımız konağı halkımızın hizmetine açtık. Bayrampaşa Belediye Başkanı olarak bilgi merkezlerini yaygınlaştırmak istiyorum, gençlik merkezlerini yaygınlaştırmak istiyorum. Halkımız da mutlu. Şuanda 500’ün üzerinde kayıtlı evladımız var. 150 kişi de sırada bekliyor. İnşallah onları da sınıflar açacağız. Böylece bilime, bilgiye dayalı bir gençliğin yetişmesine sebebiyet vereceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından kesilen açılış kurdelesiyle semt konağı, Bayrampaşalı’ların hizmetine sunuldu.