SİVAS (AA) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlikten yararlanmak için başvuruların sayısına ilişkin yaptığı açıklamada, "Önceki açıkladığım rakam 17.30 itibariyleydi. 200 bin 338 rakamına ulaştı. Biz 200 bin rakamını beklemiyorduk. Bu çok iyi bir rakam" dedi.

Yılmaz, Arifan İlim ve Kültür Derneği'nde bir programa katıldı. Burada bir basın mensubunun "bedelli askerlikten yararlanmak için başvuranların sayısı en son kaça ulaştı sorusu üzerine Yılmaz,  "Önceki açıkladığım rakam 17.30 itibariyleydi. 200 bin 338 rakamına ulaştı. Biz 200 bin rakamını beklemiyorduk. Bu çok iyi bir rakam" dedi.

Destek verenlere teşekkür eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Yine bir kez daha söylüyorum, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin güçlenmesi için emniyet, güvenlik güçlerimizin teknik imkanlarını, kabiliyetlerini artırmak için Savunma Sanayi Fonu'na gidiyor bu kaynak. Bu bir seçenekti, bu seçeneği kullanmayıp da 'Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bedenen katılmak istiyorum, erbaş olmak istiyorum' diyenlere de onlara da teşekkür ediyorum. Şunu herkes bilmeli ki Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hem bedenen askere ihtiyacı var hem de mali olarak teknik kabiliyetlerini geliştirme ihtiyacı var. Biri diğerinin alternatifi değildir. Bu iki sistemin de arada götürülmesi lazımdır. Böyle olursa Türkiye'nin yarını bugünden daha güçlü olacaktır. Emniyet güçlerimiz eksikliklerini giderecektir diyorum, tekrardan hayırlı uğurlu olsun diyorum."