ESKİŞEHİR (AA) - Belarus'un Ankara Büyükelçisi Andrei Savinykh, "Bizim sorumluluğumuz sadece politik değil, iş dünyasına da hitap ediyoruz" dedi.

Savinykh, Eskişehir'de bir otelde düzenlenen Belarus Tanıtım Resepsiyonu'nda yaptığı konuşmada, Eskişehir'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Belarus Büyükelçiliği'nin diğer büyükelçiliklerden farklı olduğunu dile getiren Savinykh, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 20 yıl uluslararası ilişkilerde çalıştım. Bizim sorumluluğumuz sadece politik değil, iş dünyasına da hitap ediyoruz. Eskişehir'deki atmosfer çok güzel. Buradaki insanlar girişimci. Türkiye, Asya ve Avrupa arasında, Belarus ise Batı ile Doğu arasında köprü konumundadır. Çin'den gelen en uzun tren yolu Belarus üzerinden geçiyor. Endüstrisi gelişmiş bir ülkeyiz."

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise Eskişehir'in kabuğunu kırıp dışarılara açılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Belarus Fahri Konsolosu olan iş adamı Emre Sarar ise Belarus'un tarih, kültür ve iş hayatı açısından büyük proje ve başarılara imza atmış bir ülke olduğunu bildirdi.

Sarar, Belarus'ta hafif ve ağır makine sanayisinin bulunduğuna dikkati çekerek, "Birbirimize çok şey katacağımızdan eminim. İlk hedefim iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek olacaktır" dedi.

Resepsiyona Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile kentteki bazı iş adamları katıldı.