Belçika Büyükelçisi Marc Trenteseau, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti.

Şahin, makamındaki ziyarette, Türkiye’nin tarih boyunca dostu olan Belçika’nın iyi günde kötü günde işbirliği yapılan kıymetli bir ülke olduğunu söyledi.

Her iki ülkede de yaşayan vatandaşlar hakkında büyüyen ve gelişen haberler almaktan mutlu olduğunu belirten Şahin, şöyle konuştu:

“Bugün yapacağınız danışma ofisi açılışı ve yaptığınız ziyaretinizle beraber özellikle bölge ve şehrimiz adına yerinde tespitlerin, doğru tespitlerin doğru kararlar alınmasına, hem ülkeler arası ilişkilerin hem de bölge barışının kuvvetlenmesine çok faydası olacaktır. Özellikle bölgedeki iç barış, Ortadoğu barışı direk dünya barışını ilgilendiriyor.”

Suriye meselesinde uluslararası hukuk ve toplumun çok daha hızlı, kararlı adımlar atması gerektiğini vurgulayan Şahin, Türkiye olarak bütün güçle, insani ve vicdani olarak ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerine dikkati çekti.

Belçika gibi dost ülkelerin bu noktada vereceği desteğin uluslararası dünya ve topluma verilecek mesajda çok önemli olduğuna vurgu yapan Şahin’e Büyükelçi Trenteseau, “oldukça haklısınız” cevabını verdi.

BELÇİKA DANIŞMA OFİSİ AÇILIYOR

Büyükelçi Trenteseau da Gaziantep’e yeni bir danışma ofisi açacaklarını bildirerek, ofisin Belçika ve Türk vatandaşları için çok önemli olduğunu ifade etti.

Her iki ülke vatandaşının karşılaşacakları zorluklara yardım etmek için ofisi açtıklarını belirten Trenteseau, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bizim amacımız, Belçika vatandaşları Türkiye’ye geldiği durumlarda karşılaşacakları zorluklara yardım etmek, ayrıca Türk vatandaşlarının da Belçika’ya gittiklerinde herhangi bir sorunda bizim devreye girip kendilerine yardım hizmetleri sunmamız. Her iki ülke adına çok önemli bir ziyaret gerçekleştiriyoruz.”

Konuşmaların ardından Şahin, Trenteseau’ya Gaziantep’e özgü bakır işlemli tabak hediye etti.