BRÜKSEL (AA) - Fransa'nın Manş Tüneli yakınındaki sığınmacı kampını kapatma kararı Belçika yöneticilerini harekete geçirdi. Sığınmacıların Belçika'ya geçmesini engellemek için Fransa sınırında geçici kontrole başlandı.

AB ülkelerinden Almanya, Macaristan, Danimarka, Slovenya ve İsveç'ten sonra kontrole başlayan Belçika'da hükümetten yapılan açıklamada, Fransa'nın kuzeyindeki Calais kampının dağıtılmasından kaynaklanacak sığınmacı akınını önlemek için bugünden itibaren kontrollerin başlatıldığı bildirildi.

Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, "Ne pahasına olursa olsun Belçika'da çadır kamplar kurulmasını engelleyeceğiz" dedi.

Jambon, Schengen Anlaşması'na rağmen geçici olarak sınır kontrolü başlattıklarını AB Komisyonu'na bildirdiklerini belirtti.

AB'de sınır kontrollerini başlatan ülke sayısı 6 oldu

Sığınmacı akını nedeniyle sınır kontrolleri başlatan AB ülkesi sayısı böylece 6'yı buldu.

Fransa, Paris'teki terör saldırıları nedeniyle tüm sınırlarında kontrol başlatmıştı.

Fransalı yetkililerin Calais'teki kampı dağıtma kararı almasından sonra, Belçika hükümeti Zeebrügge Limanı yakınlarında benzer bir çadır kampı oluşmasından korkuyor.

İçişleri Bakanı Jambon, Calais kampının dağıtılmasından sonra şimdiden Belçika'ya gelmek isteyenlerin bulunduğunu, pazartesi akşamı Fransa'nın kuzeyindeki Dunkerque şehrinden Belçika'ya geçmek isteyen 32 kişinin tutuklandığını bildirdi.

Muhabir: Dursun Aydemir