KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini (KESOB) ziyaret etti.

Bahçeci, KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk'ü makamında ziyaret ederek, Ahi Külliyesi Projesi'nin aşamaları ile ilgili bilgi verdi.

Başkanı Bahçeci, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Kırşehir'in Ahiliğin başkenti olduğunu, kentin ve bölgesinin ekonomik, kültürel geleceğinin Ahilikte olduğunu söyledi.

Bahçeci, "Kırşehir, nüfusuna göre küçük esnafın en fazla olduğu şehir. Bizler de Ahi şehri olan Kırşehir’in daha fazla gelişmesi, Ahiliğin Türkiye ve dünyada tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması için TOBB, TESK ve TESKOMB'un katkılarıyla cumhuriyet tarihinin ilk külliyesini yapıyoruz. Projemiz hızla ilerliyor, müzemiz bitti, iç dizaynını yapıyoruz. İç dizaynı bittikten sonra projemizin ilk etabı bitmiş olacak. Ondan sonraki aşamada kız meslek lisesi ve kültür müdürlüğünün yıkılması var. Bu alanlar yıkıldığında yerlerine Ahilik Araştırma Merkezi, esnaf odaları yapılacak. Sonraki aşamalarda jandarma, polis evi ve öğretmen evi binalarının yıkımı var. Kamu binalarının yıkımlarının ardından Ahi çarşımız yıkılacak. Biz Ahi çarşımızda yer alan hiçbir esnafımızı mağdur etmeyeceğiz" diye konuştu.