Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 65 yaş üzeri vatandaşların, gazilerin, şehit yakınlarının ve engellilerinin şehir içi ulaşımdan ücretsiz yararlanmasıyla ilgili belediye ve özel halk otobüsü işletmecilerine yönelik yeni bir düzenleme hazırlandığını belirterek, özel şahıs veya şirketlere ait olup belediyeler tarafından şehir içi toplu taşıma hizmeti vermekle yetkilendirilen her bir özel halk otobüsü için bunların işletmecilerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ilgili belediyeler aracılığıyla her ay gelir desteği ödemesi yapılacağını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan ve TBMM tarafından kabul edilen yasal düzenleme kapsamında, 65 yaş üzeri vatandaşlarımız, gazilerimiz, şehit yakınlarımız ve engellilerimiz şehir içi ulaşımdan ücretsiz olarak yararlanmaktadır. Belediyelerimizle birlikte özel halk otobüsleri de bu hizmeti vatandaşlarımıza vermektedir. Özel halk otobüsü işletmecilerimizin bu hizmeti verirken karşılaştıkları sorunların giderilmesi amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı tarafından yeni bir düzenleme hazırlanmıştır” denildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bu düzenlemeye göre özel şahıs veya şirketlere ait olup belediyeler tarafından şehir içi toplu taşıma hizmeti vermekle yetkilendirilen her bir özel halk otobüsü için bunların işletmecilerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ilgili belediyeler aracılığıyla her ay gelir desteği ödemesi yapılacaktır. Söz konusu aylık gelir desteği ödemesi ile ilgili esas ve usuller, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı tarafından müştereken belirlenecektir.”