KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin İncesu ilçe belediyesinin kuruluşunun 140. yılı dolayısıyla PTT tarafından "özel pul" basıldı.

İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye teşkilatının kuruluşunun resmi kayıtlara 1901 olarak geçtiğini ancak Osmanlı dönemi kayıtlarında yaptıkları incelemede belediye teşkilatının 1876 yılında kurulduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Bu konuda gerekli yazışmaları yaparak Kayseri Valiliğinin de onayı ile belediye teşkilatının kuruluş tarihinin 1876 olarak tescillenmesini sağladıklarını ifade eden Karayol, şöyle devam etti:
"Dolayısıyla bu yıl belediye teşkilatımızın kuruluşunun 140. yılı. Hem ilçemizin tanıtımını yapmak hem de 140. yıl anısına pul bastırmak istedik. PTT Başmüdürlüğü ile de bu konuda sözleşme imzaladık. Şu an 2 bin pul basıldı. 2016 yılı içerisinde yaptığımız tüm yazışmalarda bu pulları kullanarak belediyemizin 140. yılını duyurmuş olacağız. İnşallah daha nice güzel yıllar ilçe halkına hizmette bulunacağız.''
Pulun üzerinde tarihi Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Kervansarayı, Erciyes Dağı ve ilçede yetiştiriciliği yaygın olan üzümün betimlemesi bulunuyor.