Özel bir televizyon kanalında İzmir’in Gültepe semtinde yaşanan hikayelerin anlatıldığı ‘Benim adım Gültepe’ dizisi, gerçekleri yansıtmadığı gerekçesi ile Gültepeliler tarafından kınandı.

Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonu, Erzurum Şenkaya Demokrat Dernekler Federasyonu, Nihat Aydın Kültür Merkezi, Gültepe Halk Evi Şubesi, Hacı Bektaş Dernekleri Konak Şubesi, Gültepe Makadonya Göçmenleri Derneği ve Yazar Gazi Keskin, özel bir televizyon kanalında yayınlanan ‘Benim Adım Gültepe’ dizisini basın açıklaması ile kınadı. Açıklamada, dizinin yayından kaldırılması gerektiği belirtildi.

“YASAL HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ”

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Dizinin 6. bölümünde de hayal ettiklerimizi de beklentilerimizi de göremedik. Dizide anlatılanların Gültepe ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. İzmir Gültepe bir filme konu olacaksa geçmiş tarihinin çok iyi araştırılması gerekirdi çünkü Gültepe’nin çok şanlı bir geçmişi vardır. Şimdi ‘Benim Adım Gültepe’ dizisinin senaristine rejisörüne ve yapımcısına sesleniyoruz; geçmişi ile devrimci bir mücadele anlayışı ile döneme damgasını vuran Gültepe’yi film konusu olarak alırken yayınlanan bölümleri ile hiç mi sıkılmadınız? Sizleri Gültepe halkı olarak kınıyoruz. Bu diziyi derhal yayından kaldırınız. Aksi halde Gültepe halkı olarak yasal haklarımızı kullanacağız.”