KARAMAN (AA) - Ermenek ilçesindeki maden faciasında cansız bedenine ulaşılınca, "Bebeğimiz olursa babam kokusuna gelir" sözüyle herkesi duygulandıran Ali Haznedar'ın 6 yaşındaki kızı Sudenaz, maden kazasıyla ilgili davanın görüldüğü duruşmaya yakasına "Benim babam kalbimde, 'öldü' diyenler utansın" notu asarak geldi. 

Kerim (30) ile Ali Haznedar (34) kardeşlerin, 28 Ekim'de maden ocağında 16 arkadaşıyla cansız bedenine ulaşıldı. Olay olduğundan bu yana kocası Ali'nin yokluğunun acısını evlatlarıyla gidermeye çalışan 32 yaşındaki Fadime Haznedar, Ermenek Adliyesi'ndeki davanın duruşmasına, eşinin doğumunu göremediği 5 aylık kızı Sare ve 3 çocuğuyla katıldı. 

Maden faciası sırasında henüz hiçbir şeyin farkında olmayan, işçinin cansız bedenine ulaşıldıktan sonra "Bebeğimiz olursa babam kokusuna gelir" cümlesiyle herkesi duygulandıran Sudenaz, duruşma boyunca kardeşi Sare'nin yanından hiç ayrılmadı. Sürekli kardeşiyle ilgilenen ve zaman zaman kucağına alan Sudenaz'ın, yakasına astığı babasının fotoğrafı ve "Benim babam kalbimde, 'öldü' diyenler utansın" notu dikkati çekti.

Sudenaz, "Çok özlediğim babamın fotoğrafını yakama astım. Anneme de babamla ilgili yazı yazmak istediğimi söyledim. Sonra bu notu annem yazdı, ben de astım" dedi.  

Daha sonra Fadime Haznedar, çocuklarını da yanına alarak adliyeden ayrıldı.