“Paylaşmak Berekettir” sloganıyla yola çıkan Bereket Derneği insani yardım çalışmaları kapsamında Afrika kıtası başta olmak üzere 3 kıta 21 ülkede insani yardım çalışmaları kapsamında kurban bağışı, su kuyusu, başta olmak üzere onlarca proje ile yüzbinlerce yoksula umut oluyor.

Kuraklık yılın her ayı hüküm sürüyor

Kara kıta Afrika, yeraltı zenginliklerine rağmen çeşitli siyasi ve ekonomik sebepler yüzünden yoksullukla mücadele ediyor. Sürekli yaz mevsiminin sürdüğü kıtada su ve temiz sağlıklı yiyecek bulma sorunu her zaman devam ediyor, adak bağışı ile adak sahiplerinin emanetlerini Afrika başta olmak üzere  3 kıta 21 ülkede islami hassasiyetleri ön planda tutarak veteriner hekim kontrolünde titizlikle gerçekleştiren Bereket Derneği  kurban bağışı 2022 çalışmalarına başladığını duyurdu.

Şefaflık ön planda tutuluyor

13 yıldır olduğu şekildei bu bayramda da Kurban bağışı ile milyonlarca kişinin yüzünde tebessüm bırakmayı hedefleyen dernek, islami usullere ve insani hassasiyetlere dikkat ederek veteriner kontrolünde kurban kesimlerini gerçekleştiren dernek yönetimi onlie bağış sonrası sms ile bilgilendirme yaparkenkesim sonrası  kurban bağışı  videolarını bağışçılarına gönderiyor.

500 bin kşiye ulaşılması hedefleniyor

Bereket derneği tarafından belirtilen açıklamada yılların verdiği birikim ve tecrübe ile bu yıl gerçekleşecek kurban bağışı organizasyonunda 500 bin ihtiyaç sahibi insana erişilmesinin planlandığı bilgisi aktarıldı.