Berko İlaç, Şanlıurfalı eczacıları İstanbul’da ağırladı. Berko İlaç Üretim Tesisleri ve Ar-Ge laboratuvarını gezen eczacılar, son teknolojilerin kullanıldığı tesislerde ham maddeden ambalajlamaya kadar üretim süreçlerini gözlemleme fırsatı buldu. Toplum sağlığına katkıyı amaç edinen, hızlı büyüme grafiği ve inovatif ürünleriyle dikkat çeken Berko İlaç, 27. Bölge Şanlıurfa Eczacı Odasına mensup eczacıları İstanbul’da ağırladı. Berko İlaç Üretim Tesisleri ve Ar-Ge laboratuvarını gezen Şanlıurfalı eczacılar daha sonra Berko İlaç yöneticileriyle birlikte akşam yemeği yedi. Geziye OTC Plus Genel Yayın Yönetmeni Eczacı Yusuf Kürkçüoğlu da katıldı.

Üretim tesislerini gezen 27. Bölge Şanlıurfa Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Mahmut Dolap, görüşlerini şöyle dile getirdi: “Şanlıurfa Eczacı Odası üyesi 25 eczacı arkadaşla Berko İlaç Üretim Tesislerini ziyaret ettik. İlacın hammaddesinden üretimine kadar tüm süreçlerini gözlemleme fırsatı yakaladık. Üretim tesislerinde hem hijyen kurallarına çok sıkı uyulması hem de teknoloji olarak çağımızın yakalanmış olması bizi çok memnun etti. İnsan sağlığına ve üretime verdiği hassasiyetten ötürü Berko İlaç’a teşekkür etmek isterim.”

Geziye katılan eczacılardan bazılarının görüşleri alındı. Eczacı Murat Şehsuvaroğlu, Şanlıurfa Eczacı Odası olarak bu geziyi hem kaynaşmayı sağlamak hem de üretim hakkında bilgi sahibi olma amacıyla düzenlediklerini söyledi. Üretim tesislerinin çağı yakalayan yüksek teknolojisini görüp çok memnun kaldıklarını anlatan Şehsuvaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz zaten Berat Bey’i kendi içimizden bir ağabeyimiz olarak görüyoruz. Üretim tesisinde hem teknoloji çok iyi kullanılmış hem de hijyen koşullarına çok dikkat ediliyor.”

Eczacı Medet Abbasoğlu da, ilacın ham maddesinden depolanmasına kadar gerçekten disiplinli çalışıldığını ve soğuk zincire riayet edildiğini belirterek “Isı-nem ayarlarına önem verilmiş, kullanılan sudan diğer tüm aşamalara Berko İlaç gerçekten atılım yapmış. Ayrıca, bölgemizden çıkan bir eczacı ağabeyimiz olarak kendisini 30 yıldır tanıyorum; çoğu kişinin yapamadığını yaparak başardığını görmek bizi ayrıca çok mutlu etti” dedi.

Eczacı Osman Gümüş ise, “Berko İlaç, Şanlıurfa eczacıları olarak çok beğendiğimiz ve değer verdiğimiz bir firma. Dünya standartlarında bir tesisi bize kazandırmış olması çok gurur verici. Beklentilerimi büyük ölçüde karşıladı. Zaten Berat Bey’in bakış açısı ve gelecek hedefleri bize yol gösteriyor, o anlamda da müteşekkiriz kendisine” şeklinde konuştu. Eczacı İsmail Güler de, “Üretim tesisleri beklentilerimizin fazlasını karşıladı. Zaten Berat Bey bizim bölgeden gelen, başarılarını takip ettiğimiz ve sevdiğimiz bir meslektaşımız. Bizi davet ettiği ve tesisi görme imkânı sunduğu için teşekkür ederiz. Üretim Tesisinin yüksek standartlarını gözlemlemek bizi mutlu etti” dedi.