ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da beyin ölümü gerçekleşen kadının organları, ailesince bağışlandı.

Çankırı Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde yaklaşık bir haftadır tedavi gören ve dün beyin ölümü gerçekleşen Hatice Karabacak'ın (37) organları, ailesi tarafından bağışlandı. Bunun üzerine hastaneye gelen organ nakli ekipleri, Karabacak'tan kalbi, karaciğeri, korneaları ve böbreklerini aldı. 

Karabacak'tan alınan kalp Başkent Üniversitesi Hastanesine, karaciğer Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine, kornealar Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine, böbreğin biri Memorial Ankara Hastanesi, diğeri ise Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderildi.

Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Celal Orhun Ecemiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, trafik kazasında ağır yaralanan Karabacak'ın beyin ölümünün dün akşam saatlerinde gerçekleştiğini söyledi.

Ailenin duyarlılık göstererek organ bağışına karar verdiğini dile getiren Ecemiş, "Ailesi organ nakline karar verince ilgili mercilerle iletişime geçildi. Gelen ekiplerce hastamızın 5 organı alınarak Ankara'da organ nakli bekleyen 6 hastamıza ulaştırıldı. Merhume, artık hayat verdiği insanlarda yaşayacak" dedi.

Ecemiş, organ bağışının önemine değinerek, şunları kaydetti:

"Organ Bağışı Haftası'nda organ bağışının önemini kamuoyu ile paylaştık. Organ bağışı, organ bekleyen hastaların hayata tutunması açısından çok önemli. Toplumumuzu bu konuda bilinçlendirmeye devam edeceğiz. Hastamız organ bekleyen hastalara hayat verdi. Bu bağışla organ bağışının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük."