ANKARA (AA) - Beypazarı ilçesinde, çiftçilere "İyi Tarım Uygulamaları" ile "Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programı (ÇATAK) anlatıldı.

Beypazarı Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıya, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Beytullah Ertan, Muhtarlar Derneği Başkanı Nuri Arcaklıoğlu, bazı oda başkanları, çiftçiler ve çok sayıda muhtar katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden ziraat yüksek mühendisleri Yener Bilgisel, Medar Makineci ve Ebru Çelik, İyi Tarım Uygulamaları ve ÇATAK konusunda çiftçileri bilgilendirdi.

Yener Bilgisel, İyi Tarım Uygulamalarının, sosyal açıdan yaşanabilir, ekonomik açıdan karlı ve verimli, insan sağlığını koruyan, hayvan sağlığı ve refahı ile çevreye önem veren bir hale getirilmesi için uygulanması gereken bir işlem olduğunu anlattı. Bilgisel, İyi Tarım Uygulamaları kapsamında, Beypazarı'nda 3 firmanın üretimde bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"İyi Tarım Uygulamaları her alanda yapılabiliyor. Meyvede sebzede İyi Tarım Uygulamaları kapsamında destek alabiliyorsunuz. Soğan ve patates de destek kapsamına girdi. İyi Tarım Uygulamalarını organik tarımın bir benzeri olarak da düşünebiliriz. Tarlaya atılacak gübre ile suyun bile önemi var. Bu anlamda suya da analiz yaptırılması önemli. Bilindiği gibi her su tarımda kullanılmıyor. İyi Tarım Uygulamalarında, yaptığınız her işin dosyasını tutmak durumundasınız."