ANKARA (AA) - Ankara'nın Beypazarı ilçesinin geleneksel tatlısı "80 katlı baklava", Ramazan Bayramı öncesinde yoğun talep görüyor.

Beypazarı'ndaki tatlıcılar, bayram öncesinde baklava taleplerini karşılayabilmek için yoğun mesai harcıyor.

Tatlı imalatı yapan Halise Varlı, son bir haftadır yoğun çalıştıklarını belirterek, "Bu yoğunluk bayram namazına kadar devam ediyor. Bayram öncesinde işlerimiz 3-4 kat arttı" dedi.

Hijyene büyük önem verdiklerini dile getiren Varlı, "tatlıların padişahı" olarak nitelendirdiği "Beypazarı 80 katlı baklavası"nı tüm dünyaya tattırmak istediklerini vurguladı.

Varlı, talep halinde her yere baklava gönderebildiklerini ifade ederek, "Bir kilo baklavanın fiyatı 20 lira. Höşmerimi 30, sarı burma ve oklava tatlısını 20 liradan satışa sunuyoruz. Perçem tatlısının tanesi ise 10 lira. Fiyatlarımız normal. Fiyatların pahalı olduğunu söylemek, içindeki değerli gıdalar ve üretim aşamasındaki zahmete karşılık haksızlık olur" diye konuştu.

- "80 katlı baklava"nın yapılışı

Beypazarı baklavasının yapılışı ise şöyle:

"Adeta 'ipek gibi' açılan yufkalar, üst üste dizilir. Bu yufkaların arasına 25 ya da 27 katta bir 3 kez öğütülmüş bol ceviz konur. Cevizden sonra üzerine tereyağ dökülen yufka, yüksek ısıda pişirilir. Şerbet döküldükten sonra bir süre bekletilen baklava, tüketime hazır hale gelir."