ANKARA (AA) - Başkentin tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı'nda düzenlenen Kızak Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Karaşar Mahallesi'ndeki Kirazyanı bölgesinde, belediye ve Kayıboyu Doğa Sporları Derneği tarafından düzenlenen şenlik için yüzlerce vatandaş yaylaya geldi.

Şenlikte, gönüllerince eğlenen vatandaşlar, kızağın yanı sıra şambrel ve bot gibi çeşitli araçlarla kaymanın tadını çıkardı. Belediye araçları, sabah saatlerinden itibaren şenliğin yapılacağı 1650 rakımlı Kirazyanı bölgesine, şehrin çeşitli yerlerinden vatandaşları taşıdı.  Bazı vatandaşlarda özel araçlarıyla şenliğin yapılacağı alana geldi. Yaylanın karlı manzarasında fotoğraf da çektiren vatandaşlardan bazıları, piknik yapmayı tercih etti. 

Şenliğe katılan Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, insanların geçirdiği stresli ve sıkıcı bir haftanın yorgunluğunu atması için bu şenliği düzenlediklerini söyledi. Şenliğe katılımın oldukça iyi olduğunu belirten Kaplan, "İnsanların, böylesi şenliklere katılması bizleri mutlu ediyor. Kızak şenliğini, yılda bir sefer değil insanlar mutlu olduktan sonra her hafta sonu yapmayı planlıyoruz" ifadesini kullandı. 

Kızak şenliğinde, çeşitli yarışmalar düzenlendi. Şenlikte, halat çekme, kardan adam yapma ve kayma yarışları yapıldı. Dereceye girenlere, çeşitli hediyeler verildi.

Şenliğe, Kaymakam Mustafa Kaya, Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, kamu yöneticileri, bürokratlar ve halk katıldı.