KONYA (AA) - Beyşehir Belediyesinin Beyşehir-Suğla-Apa (BSA) kanalında yapımını başlattığı şelale projesini tamamladı.

Tarımsal sulamaya ihtiyaç duyulduğu yaz dönemlerinde Beyşehir Gölü'nün sularını Konya Ovasına taşıyan BSA kanalının, Taşköprü önünde yapılan şelalenin görüntüsü görenlerin beğenisini kazanıyor.

Yeni şelale, özellikle havanın karardığı saatlerde su yüzeyinde 7 farklı renkteki "Beyşehir" yazısıyla dikkat çekiyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun yaptığı yazılı açıklamada, Beyşehir Belediyesi Proje Ekibi’nin hazırladığı bu özel projeyi kısa süre içerisinde hayata geçirmekten dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, bu projenin de uzun zamandan beridir hayal ettikleri ve çalışmasını sürdürdükleri sıra dışı faaliyetlerden birisi olduğunu belirtti.

Açıklamada ayrıca, tarihi Taşköprü önünde oluşturulan şelale projesinin kanal çevresinde yeni bir cazibe alanı oluşturacağını da vurgulayan Özaltun, şunları dile getirdi:

“Bu projeyle oluşturulan şelale sistemi, regülatör kapaklarının açık olmadığı, yani kanala su akışının olmadığı dönemlerde ve kış mevsiminde devreye girecek. Taşköprü önünden itibaren başlayan kanal içerisinde oluşturulan 1 metre su yükseltisinden iki kademeli olarak aşağı kesimlere su akışı sağlayan şelale sistemi, hem ortaya görsel bir akıntı güzelliği çıkarıyor, hem de kanal içerisinde su akışı olmadığı dönemlerde yaşanan görsel kirliliği de ortadan kaldırıyor.

- Bodrum katlarını artık su basmayacak

Şelale sistemindeki su akıntısı ile kanal üzerine gelişigüzel olarak insanlar tarafından atılabilen çeşitli yabancı maddeler bu kesimde bir birikme söz konusu olmayacağı için artık böyle bir çevresel sorun da yaşanmayacak. Şelale sisteminin getireceği bir başka güzel yön ise kanal çevresindeki evlerin bodrum katlarının yaşadığı su basma sorununun sistemle birlikte ortadan kalkması olacak. Ayrıca, şelale üzerindeki ‘Beyşehir’ yazısı da havanın karardığı saatlerdeki görselliğiyle de ilgi çekmeye başladı. Bu açıdan, fotoğraf severlerin çok olduğu bir bölge olan Beyşehir’de bu çalışmanın onlara da çalışmalarında büyük bir ilham kaynağı olacağını düşünüyoruz.”