KONYA (AA) - Beyşehir Gölü’nde 3 ay süreyle uygulanacak su ürünleri avlama yasağı başladı.

Türkiye’nin önemli tatlı su ürünü üretim merkezlerinden Beyşehir Gölü’nde 15 Mart’tan itibaren başlayan avlanma yasağı, 15 Haziran’a kadar devam edecek.

İlçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Beyşehir Gölü’ndeki su ürünlerinin üreme mevsimi nedeniyle korunması amacıyla başlatılan avlanma yasağı süresince her türlü istihsal vasıtası ile balık avcılığının yasak olduğu belirtildi.

Açıklamada, yasağın başlamasından itibaren su ürünleri av yasağı dönemi boyunca göle hiçbir surette balıkçı teknesinin açılamayacağı, balıkçı teknelerinin kendi limanlarında toplu olarak karaya çekileceği belirtildi.

Yasağın başlaması ile balık satış yerleri ile fabrikaların 24 saat içerisinde ellerinde bulunan balık miktarını stok tesbiti için İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bildirmesi gerektiği uyarısında da bulunuldu.

Yasak süresince avlanma yasağına riayet etmeyenlerin, öngörülen çeşitli cezai müeyyideler ile karşı karşıya kalacağı bildirilirken, balıkçıların yasaklara uymaları istendi.