KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından toplum ulaşımda kullanılmak üzere Beyşehir ilçesinin dış mahalleleri için tahsis edilen belediye otobüslerine yenileri eklendi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, ilçeye gelen iki yeni belediye otobüsünü otogarda inceledi.

Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, dış mahallelerde yaşayan vatandaşlardan gelen talepler üzerine, Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığından ulaşımla ilgili birtakım taleplerde bulunduklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesinin 2 yeni otobüsü daha ilçeye gönderdiğini belirten Özaltun, otobüslerin Yeşildağ, Emen ve Sevindik mahalleleri hattında ring yapacağını bildirdi.

Özaltun, Beyşehir’in Büyükşehir Belediyesi yasasının en iyi uygulandığı ilçeler arasında olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Göreve gelmeden önce, ‘üçlü olacağız, güçlü olacağız’ sözümüzü hatırlayacak olursak, bu üçlü sac ayaklarından bir tanesi hükümetimiz, diğerleri ise Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediye başkanlıklarımızdır. Dolayısıyla bu çerçevede hizmet üretmeye devam ediyoruz. Daire başkanlıklarımız ile de iyi bir ekip ruhu yakaladık. Görev süremizde 2 yılı doldurmadan geriye dönüp baktığımızda Büyükşehir Belediyemizle birlikte belki onlarca, yüzlerce projeye imza attık. Eğer daha 2 yıl dolmadan bu kadar proje yapıldıysa, kalan 3 yılda daha çok hizmet ve proje yolda demektir. Bunun da müjdesini vermek istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanlığımız, talebimiz olan yeni otobüslerden ilçemize göndermeye başladı. Bunun devamı da geliyor. Başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek olmak üzere, Daire Başkanlığımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”